4 kersttips om optimaal te genieten   

warme wensen 2023 en kersttips optimaal genieten

De feestdagen kunnen zowel een zeer gezellige als een stressvolle tijd van het jaar zijn, deels vanwege de vele verwachtingen om tijd door te brengen met familie en vrienden, belangrijke tradities te behouden, cadeautjes-stress, enzovoort. Ik geef jou hieronder 4 kersttips om dit jaar optimaal te genieten van de eindejaarsperiode.

Tip 1: Neem tijdens de feestdagen ook tijd voor jezelf!

Je kan niet altijd goed doen voor iedereen, dus leg de lat niet zo hoog. Onthoud dat je maar één persoon bent. Soms is zelfzorg het beste wat je kunt doen en bovendien zullen anderen er baat bij hebben als je minder gestrest bent. 😉 Ideetje: neem wat extra tijd in de badkamer met onze ambachtelijke badproducten.

Tip 2: Het is oké als je de feestvreugde niet zo ervaart.

Op sociale media en televisie zien we alleen de mooie, gezellige kant van de feestdagen. Maar helaas is niet iedereen gezegend met een warme thuis vol lekkers en stapeltjes cadeaus. Sta daar even bij stil en wees dankbaar voor wat je wél hebt. Tevens is er niemand die jou verplicht om die ‘perfecte’ kerstfoto te nemen en te delen met de buitenwereld. Geniet van deze kostbare momenten met dierbaren en leef in het moment.

Tip 3: Doe iets aardig voor iemand anders.

Als je kunt, probeer dan vrijwilligerswerk te doen bij een plaatselijke liefdadigheidsinstelling. Zij kunnen alle hulp gebruiken tijdens de feestdagen. Of wat dacht je van een bloed donatie bij het Rode Kruis of een kleine bijdrage storten voor een goed doel, etc. ? Het geeft je instant een goed gevoel!

Tip 4: Kies voor lekkers die je energie geeft.

Velen van ons bezwijken onder de druk om tijdens de feestdagen te veel te eten of te veel te drinken. Maar wees verstandig als het gaat om voedsel- en alcoholkeuzes. De keuze van voeding speelt ook een rol in hoe je je zal voelen nadien. In dit blogberichtje bespreek ik over welke voeding jou meer energie geeft.

Inspiratie nodig voor goede voornemens in 2024? Neem alvast een kijkje naar mijn voornemens van 2021. Binnenkort lijst ik mijn nieuwe voornemens op en deel ik ze ook met jullie.

Ken jij nog een kersttip om op een stress-vrije manier te genieten van de eindejaarsperiode? Reageer jouw kersttip gerust in de reacties onderaan.

*De informatie is louter informatief. Onze tips of adviezen die we in de nieuwsbrieven meegeven, vervangen in géén geval het advies van een arts of apotheker. Raadpleeg bij klachten of ziekte steeds jouw behandelende gezondheidstherapeut/ arts of apotheker.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat onze klanten zeggen
469 beoordelingen
× Gratis advies nodig?