Wat weet jij over visolie?

positieve eigenschappen van visolie

Volgens de orthomoleculaire literatuur is visolie gezond en heeft het heel wat positieve eigenschappen voor het lichaam. Wij zetten voor jou alle belangrijkste voordelen op een rijtje.

De positieve eigenschappen van visolie

  1. Visolie is goed voor je hart

Een gezond hart is letterlijk van levensbelang. Je kan de gezondheid ervan onderhouden door visolie in te nemen. Het bevat namelijk DHA (=docosahexaeenzuur) en EPA (=eicosapentaeenzuur) en deze dragen bij tot een normale hartfunctie.

  1. Je hersenen voeden met visolie

Ook hier is het omega 3-vetzuur DHA belangrijk voor het behoud van een normale hersenfunctie. Een tekort aan essentiële vetzuren kan op lange termijn leiden tot een verhoogde mate van veroudering in de hersenen en dat willen we allemaal het liefst vermijden.

  1. Omega-3 vetzuren ter ondersteuning tijdens zwangerschap

Als je visolie inneemt tijdens de zwangerschap of tijdens de periode dat je borstvoeding geeft aan je baby, heeft dit een positief effect op de normale ontwikkeling van de hersenen en het zicht van je kindje. Als je meer wenst te weten over welke voedingssupplementen je best inneemt tijdens je zwangerschap, lees er meer over in dat specifiek blogberichtje.

  1. Visolie is goed voor je ogen

Het bevat belangrijke voedingsstoffen voor je ogen. DHA helpt bij het behoud van een goed zicht.

  1. Je goed in je vel voelen dankzij visolie

Bij het innemen van visolie verhoog je de productie van serotine in de hersenen. Deze stof, ook wel bekend als het gelukshormoon, is in de hersenen onder andere betrokken bij de stemming, het sociale gedrag, het libido, de slaap, het geheugen en het vermogen om te leren. Verder is het bewezen dat deze stof het risico op neerslachtigheid of angststoornissen vermindert.

Goed-om-weten over visolie

In voeding komt omega 3 allen voor in vis, noten & zaden, en de oliën die hiervan afgeleid zijn. Om voldoende uit je voeding te halen zou je minstens twee keer per week vette vis ( zoals zalm ) eten en een overload aan noten, zaden en avocado’s. Niet altijd evident en al zeker niet goedkoop. Een visolie-supplement als aanvulling op je dagelijkse voeding is daarom een goed alternatief. Een inname van 250 mg EPA + DHA per dag is de aanbevolen hoeveelheid.

Visolie gemakkelijk en veilig online aankopen?

In ons assortiment heeft visolie de benaming Marine-3 . Zowel voor volwassenen als kinderen hebben we verpakkingen.

Voor kinderen: Marine-3 – kids (90caps)

Volwassenen: Marine-3 (270caps)

Familie verpakking: Marine-3 (90caps)

Visolie is goed voor allerlei zaken in ons lichaam te ondersteunen. Al overtuigd van de positieve eigenschappen van visolie?

De informatie op onze blog is louter informatief. Onze tips of adviezen die we in de blogartikels meegeven, vervangen in géén geval het advies van een arts of apotheker. Raadpleeg bij klachten of ziekte steeds uw behandelende gezondheidstherapeut/ arts of apotheker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat onze klanten zeggen
484 beoordelingen
× Gratis advies nodig?