Een natuurlijk middel voor cholesterolevenwicht

Een natuurlijk middel voor cholesterolevenwicht nutribel cholestatiene

Als je goed voor je lichaam wil zorgen, is het belangrijk om bewust te zijn. Bewust van de invloed die je voedings- en levensstijlkeuzes hebben op je lichaam en dus bijvoorbeeld ook je cholesterolwaarde. Een verhoogd cholesterolgehalte in het bloed is een risicofactor voor de ontwikkeling van hart- en vaatziekten. Het cholesterolevenwicht optimaliseren kan dankzij Cholestatiene.

Wat is cholesterol nu precies?

Cholesterol is een vet dat onmisbaar is. De cholesterol in ons bloed is afkomstig uit enerzijds voeding (30%) en anderzijds (70%) cholesterolvoorlopers die onze lever aanmaakt.

De werking van Cholestatiene

Eén van de hoofdingrediënten van Cholestatiene is rode rijst gist. Wist je dat gefermenteerde rode rijst al eeuwen gebruikt wordt in China? Het is een cholesterolverlagend ingrediënt. Het zorgt voor een verbetering van de bloedcirculatie en spijsvertering. Tal van studies bevestigen de werkzaamheid van gefermenteerde rode rijst in het verlagen van het cholesterolniveau. Het resultaat is een daling tot maar liefst 25% van het (‘slechte’) LDL- en totaal cholesterol vastgesteld. Ook wordt een beperkt effect tegen hoge bloeddruk vastgesteld.

Kortom Cholestatiene kan op een natuurlijke manier het cholesterolevenwicht optimaliseren. Het gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 10 mg monacolin K uit rood gefermenteerde rijst.

Andere tips om jouw cholesterol op peil te houden:

 • Vervang verzadigde vetten in je voeding met alternatieven die onverzadigde vetten bevatten.
 • Eet zo evenwichtig mogelijk. Dat wil zeggen voldoende groenten en fruit & vezelrijke producten op het menu zetten.
 • Houd een gezond gewicht in stand.
 • Stop of minder met roken.
 • Beperk het aantal glazen alcohol tot een minimum.
 • Olijfolie heeft een positief effect op je cholesterolgehalte.

Er is de al veel onderzoek gedaan naar het verband tussen cholesterol en hart- en vaatziekten. Op een natuurlijke manier het cholesterolevenwicht optimaliseren is dus mogelijk met bovenstaande tips. Je hart zal je dankbaar zijn 😉 . 

De informatie op onze blog is louter informatief. Onze tips of adviezen die we in de blogartikels meegeven, vervangen in géén geval het advies van een arts of apotheker. Raadpleeg bij klachten of ziekte steeds uw behandelende gezondheidstherapeut/ arts of apotheker.

2 reacties op “Een natuurlijk middel voor cholesterolevenwicht

  • julieve zegt:

   Beste Christiane, bedankt voor uw vraag. Onze Cholestatiene is vrij van citrinine, dus daar hoef je je bij ons geen zorgen over te maken 🙂 Mvg, Jan Van Eeckhout

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat onze klanten zeggen
468 beoordelingen
× Gratis advies nodig?