Waarom blijven de kilo’s plakken?

Waarom blijven de kilo's plakken een verband tussen ouder worden en je gewicht

De feestdagen zijn inmiddels even gepasseerd en er is toen heerlijk gegeten en gedronken. Je goede voornemen heeft misschien iets te maken met een paar overtollige kilo’s verliezen… Waarom geraak je die kilo’s moeilijker kwijt naargelang je ouder wordt? 

Een ongezonde levensstijl

Het leven is druk voor heel wat mensen en de kant-en-klaarmaaltijden zien er dan altijd heel goed uit in de supermarkt. Of wat dacht je van de afhaalmaaltijden bij de Chinees, frituur of lokale pizzeria? Zonder veel moeite hebben we dan snel een maaltijd op tafel. Maar zitten er daar wel voldoende gezonde voedingstoffen in? 

Dergelijke levensstijl zit vol met suikers, koolhydraten, vetten en zout. Als men deze levensstijl jaren aanhoudt, is het geen wonder dat er wat extra kilo’s op de weegschaal staan.  

Een disbalans in de hormonen

Naargelang we ouder worden, verandert onze hormoonhuishouding. Bij vrouwen neemt het oestrogeen af tijdens de overgang en de meeste vrouwen ervaren dan allerlei ongemakken zoals opvliegers, een slechte nachtrust en vaak ook een toename in gewicht. Hoe komt dat? Het vrouwelijk hormoon oestrogeen speelt een rol in de snelheid waarmee we voeding verbranden.

Hoe minder oestrogeen in het lichaam, hoe trager onze stofwisseling werkt en hoe meer het lichaamsgewicht kan toenemen. Verder zorgt minder oestrogeen ook voor een verandering in de opslag van vet. Het vet zal zich nestelen rond de buik en minder op de billen en heupen, waardoor de buikomtrek kan toenemen. Bij mannen neemt het testosteron af, waardoor het hormoon oestrogeen dominant wordt. Hierdoor gaat dus ook bij de mannen het vet zich meer op de buik zetten. 

Minder beweging

Rond de leeftijd 40 à 50 jaar neemt de spiermassa geleidelijk af. Spiermassa is nodig voor het verbranden van vet. En doordat de spiermassa dus langzaam vermindert, kan het zijn dat er gewicht bijkomt op de weegschaal.

Om je spiermassate behouden is voldoende beweging heel belangrijk. Elke dag een half uur een stevige wandeling maken of gaan fietsen kan helpen voor een betere stofwisseling. Daarnaast ook spierversterkende oefeningen doen met gewichtjes van 1kg bijvoorbeeld is ideaal om je spiermassa te onderhouden. 

Op zoek naar producten die kunnen helpen om kilo’s te verliezen? *

L-carnitine 
L-carnitine is een aminozuur dat een belangrijke rol speelt in de vetverbranding en dus de energieproductie van het lichaam verhoogt. 

==> Beschikbaar bij ons in Lcarnitine500+

Maca
Deze superfood is rijk aan mineralen en vitamines. Maca kan o.a. een bijdrage leveren aan een natuurlijke hormoonbalans, meer energie, meer weerstand- en uithoudingsvermogen en een verbeterde vruchtbaarheid. 

==> Beschikbaar bij ons in Maca500+

Proteïne producten
Eiwitten zijn een belangrijke bron om je spiermassa te behouden. Kies voor een lekkere reep als tussendoortje of maak een shake met proteïne poeder. 

==> Ontdek alle eiwitrijke producten

Een gezond dieet met voldoende eiwitten zal ook bijdragen aan het behouden van je spiermassa. Vlees, kip, vis, kaas, Griekse yoghurt, peulvruchten en noten zijn voedingsbronnen die veel eiwitten bevatten.

De informatie op onze blog is louter informatief. Onze tips of adviezen die we in de blogartikels meegeven, vervangen in géén geval het advies van een arts of apotheker. Raadpleeg bij klachten of ziekte steeds uw behandelende gezondheidstherapeut/ arts of apotheker.*

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat onze klanten zeggen
475 beoordelingen
× Gratis advies nodig?