Vitamine C of ascorbinezuur is goed voor…

vitamine c of ascorbinezuur is goed voor nutri-bel blog

Ieder van ons neemt wellicht elke dag vitamine C in via zijn/ haar voeding. Naargelang je eetpatroon is dit heel miniem of een voldoende hoeveelheid. Het gevolg? In de 21ste eeuw komt scheurbuik niet meer voor, wat vroeger een dodelijke aandoening was! Het zal je dus niet verbazen dat vitamine C of ascorbinezuur goed is voor het lichaam.

Waarom Vitamine C zo belangrijk voor je lichaam is

Vitamine C, ook gekend als ascorbinezuur, is gewoonweg dé weerstand vitamine bij uitstek. Het zijn synoniemen voor elkaar met dat verschil dat ascorbinezuur eerder de wetenschappelijke benaming is van vitamine C.

In de orthomoleculaire geneeskunde wordt vitamine C vooral aanbevolen bij virusinfecties. Denk maar aan verkoudheid, mazelen, kinkhoest of griep. Wanneer je ziek bent, is de nood aan vitamine C heel hoog. Vitamine C is als antivirusmiddel ontzettend belangrijk. Meer nog het is uitermate effectief en veilig om in te nemen aan hoge dosage wanneer het lichaam dat vraagt.

Vitamine C is een antioxidant

Antioxidanten bestrijden én voorkomen vrije radicalen. Veel vitaminen hebben anti-oxidatieve eigenschappen. Dat wil zeggen dat ze de oxidatie van cellen kunnen voorkomen of vertragen. Gekende vitamines die werken als antioxidant zijn vitamine C, vitamine E en B-caroteen. Doordat onze voedingsgewoontes tegenwoordig ongezonder zijn dan ooit (fastfood, bewerkt vlees, suikerrijke dranken … ), krijgen we steeds minder antioxidanten binnen. Antioxidanten zitten vooral in: blauwe bessen, frambozen, aardbeien, broccoli, citrusvruchten, tomaten,…

Vitamine C is goed voor je huid

Of je nu een gevoelige, droge huid hebt of je wilt gewoonweg je prachtige huidskleur behouden? Door vitamine C aan je dagelijkse routine toe te voegen, krijg je vrijwel meteen als op lange termijn heel wat positieve resultaten ervaren.

Vitamine C of ascorbinezuur is grondig bestudeerd op vlak van de gevolgen voor huid. Ascorbinezuur is veelvuldig onderzocht op de voordelen voor de huid en kom je dikwijls tegen in natuurlijk samengestelde huidverzorgingsproducten. Zoals alle antioxidanten kan het helpen bij het beperken van de vorming van vrije radicalen in de huid die wordt veroorzaakt door alles van UV-stralen tot vervuiling.

Verder kan vitamine C het bestaande collageen ondersteunen en heeft het zelfs een aantal beschermende eigenschappen tegen de zon. Omdat het mild exfoliërend is, kan het helpen tegen donkere vlekken en zal het de huid ophelderen zodat (rimpel)lijnen minder zichtbaar lijken. Een product met een lage dosis vitamine C kan de huid herstellen en voeden, zeker indien het product uiteraard nog andere effectieve ingrediënten bevat.

Vitamine C is in heel wat lekkere voeding terug te vinden, denk maar aan sinaasappels, kiwi’s, boerenkool, broccoli en nog veel meer. Een hooggedoseerd supplement met vitamine C, kan ook een goede aanvulling zijn indien je niet genoeg vitamine C opneemt via je voeding. Wil je je huid mooi houden of wil je zorgen voor wat extra ‘glow’? Dan zal een dosis vitamine C goed van pas komen. Een product met vitamine C als ingrediënt, zorgt voor een frissere blik en een jonger uitziende huid. Wil je alle voordelen ontdekken voor je huid? Lees er meer over in ons blogberichtje ” Vitamine C het geheime ingrediënt voor een stralende huid.

De informatie op onze blog is louter informatief. Onze tips of adviezen die we in de blogartikels meegeven, vervangen in géén geval het advies van een arts of apotheker. Raadpleeg bij klachten of ziekte steeds uw behandelende gezondheidstherapeut/ arts of apotheker.*

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat onze klanten zeggen
469 beoordelingen
× Gratis advies nodig?