Neem je gezondheid in eigen handen

Een gezonde levensstijl voor een goede gezondheid

Een nieuw jaar = een nieuwe start! Onze gezondheid tot prioriteit maken, is bij velen onder ons een goed voornemen. Wees je ervan bewust dat JIJ het heft in handen hebt! Je kan dus zelf heel wat doen om preventief je gezondheid op peil te houden en een gezonde levensstijl aan te houden.

Je levensstijl is de sleutel tot een gezond lichaam

Er zijn 7 basisprincipes die thuishoren in een goede, gezonde levensstijl;

1) Minder stress: stress-gerelateerde aandoeningen bepalen in België het leven van honderdduizenden mensen. Enkele principes hieronder kunnen helpen met stress bestrijden. Indien dat niet voldoende is, kan je jouw lichaam ook met supplementen ondersteunen. 

2) Meer bewegen: bewegen of sporten maakt je lichaam fit, ontspant je geest en zorgt ervoor dat al je organen beter functioneren. Zo’n twee à drie keer per week aan beweging of een sportieve inspanning doen is meer dan voldoende. Tip: het is altijd leuker om te bewegen met twee 😉 .

3) Gezonde voeding / drank: ga op zoek naar verschillende recepten die, niet alleen lekker zijn, maar jouw lichaam ook voorzien van de juiste voedingsstoffen. Deelnemen aan Tournée Minerale komende februari kan al een stap in de goede richting zijn. Of wat dacht je van een detox?

4) Onderhoud sociale contacten: als je je sociale contacten wilt onderhouden, is het belangrijk om je te richten op de mensen die er echt toe doen én die je energie geven. Het klinkt misschien hard, maar het brengt niets op om je te omringen negatieve mensen. Ga samen wandelen, nodig iemand uit voor een koffietje of doe een babbel met de buurvrouw. 

5) Voldoende slaap: voor het slapengaan even relaxen met een goed boek, een warm bad nemen of jezelf verwennen met een gezichtsmaskertje,… allemaal ideeën om je geest te ontspannen en zo een beter slaappatroon te ontwikkelen. Lukt het toch niet? Overweeg om supplementen te nemen die helpen bij een normale slaap

6) Een positieve mindset: in tijden van constante, negatieve berichtgeving overal heb je een ‘remedie’ nodig. Het is niet gemakkelijk, maar probeer elke dag te beginnen met een positieve mindset. Positief blijven gaat voor mij gepaard met waarderen wat we hebben. Er zijn immers zoveel dingen om dankbaar voor te zijn.

7) Een gezonde omgeving: het omvat de lucht die we inademen, het water dat we drinken, ons eten en de omgeving waarin we leven. Weet jij hoeveel chemicaliën, straling en microben we elke dag tegenkomen? Probeer zoveel mogelijk ook in contact te komen met de natuur.

Tip: doe eens aan “aarding”. Het verwijst naar de ontdekking dat lichamelijk contact met de natuurlijke elektrische lading van de aarde de fysiologie op de diepste niveaus stabiliseert, ontstekingen, pijn en stress vermindert, de bloedstroom, energie en slaap verbetert en meer welzijn genereert. 

Een goede, gezonde levensstijl is echt niet zo moeilijk te bereiken. Het is een kwestie van nieuwe gewoontes aanleren en die proberen volhouden.

De informatie op onze blog is louter informatief. Onze tips of adviezen die we in de blogartikels meegeven, vervangen in géén geval het advies van een arts of apotheker. Raadpleeg bij klachten of ziekte steeds uw behandelende gezondheidstherapeut/ arts of apotheker.*

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat onze klanten zeggen
469 beoordelingen
× Gratis advies nodig?