Vroegtijdige veroudering voorkomen?

Ontstekingen voorkomen

Verdedig jezelf tegen ontstekingen

Enorm veel mensen hebben last van ontstekingen. (Chronische) ontstekingen leiden tot een snellere veroudering van onze cellen. Wat kunnen we zelf doen om ons daartegen te verdedigen?

Een ontsteking = een signaal dat er iets mis is

Een ontsteking in het lichaam is niet altijd een slechte zaak. Meer nog, het is vaak een teken van ons immuunsysteem die de rest van het lichaam wil waarschuwen voor een mogelijke stof of indringer die het zou kunnen schaden. Daaropvolgend wordt een “Trojaans paard” van witte bloedcellen ingezet om het te beschermen. Denk aan ziekteverwekkers, beschadigde cellen en giftige stoffen. Een ontsteking is dus vaak een signaal dat er iets mis is en dat we moeten aanpakken.

In de moderne samenleving hebben enorm veel mensen last van ontstekingen. Ze kunnen dan ook vanuit elke hoek komen – intern en extern, door vervuiling, giftige producten, pesticiden en gehydrogeneerde oliën op ons voedsel, verwerkte suiker, stress, enz. Ontstekingen kunnen puistjes, huiduitslag, vroegtijdige veroudering, slechte spijsvertering, reproductieve problemen veroorzaken, hormonale onevenwichtigheden, en zelfs ernstige weefselschade en ziekte. We zijn constant in de strijd tegen ontstekingen en dus moeten we ons hiertegen wapenen.

Er zijn veel manieren om je te verdedigen tegen ontstekingen. Een goede nachtrust is er een van, en gehydrateerd blijven is een andere. Ervoor zorgen dat we onze lymfe bewegen en bewegen en een goede bloedsomloop krijgen, is nuttig als het gaat om genezing en een goede immuniteit. Maar we kunnen ook actief werken aan een dagelijks ontstekingsremmend dieet en ervoor zorgen dat we ontstekingsremmende stoffen gebruiken in onze producten om ontstekingen in het lichaam te voorkomen of te behandelen.

Hier zijn enkele geweldige verdedigers tegen ontstekingen:

Kurkuma

Deze wortel is al eeuwen wereldwijd gekend en bevat een stof die bekend staat als curcumine, een krachtige ontstekingsremmer. Het is een actieve stof die op moleculair niveau inwerkt op de oorzaken van ontstekingen. Gebruik het poeder bij het koken of in warm kopje melk. Vergeet alleen de zwarte peper niet in combinatie met de kurkuma. We hebben zwarte peper nodig om de krachtige eigenschappen van curcumine biologisch beschikbaar te maken voor ons. Lees hier nog meer over de kracht van kurkuma.

==> Beschikbaar bij ons in Curcumaxan

Zink

Hoewel zinksupplementen belangrijk zijn voor de ondersteuning van het immuunsysteem, heeft plaatselijke toepassing diepgaande ontstekingsremmende effecten op de huid. Het is aangetoond dat het kalmerende middelen heeft en super effectief is bij de behandeling van ontstekingsaandoeningen zoals dermatitis, acne, wratten en rosacea.

==> Beschikbaar bij ons in Zinkimmun

Groene thee

Deze verfrissende drank zou een hoofdbestanddeel van ieders dagelijkse selfcare ritueel moeten zijn vanwege de ongelooflijke ontstekingsremmende effecten, evenals een hele reeks andere voordelen. Het zit boordevol antioxidanten om schade door vrije radicalen te bestrijden, maar het bevat ook een verbinding die bekend staat als epigallocatechin-3-gallate of EGCG. De National Library of Medicine vertelt ons dat groene thee en EGCG “de gen- en/of eiwitexpressie van inflammatoire cytokines en ontsteking gerelateerde enzymen onderdrukken.”

==> Beschikbaar bij ons in Camelliasin en Detoxforte

Blauwe bessen, vette vis, avocado, groene groenten,… horen allemaal thuis onder de noemer “ontstekingsremmende voeding”. Dus ook tijdens je maaltijden kan je heel wat voedingstoffen opnemen die kunnen helpen bij de verdediging tegen ontstekingen. Aan jou de keuze 😉 !

De informatie op onze blog is louter informatief. Onze tips of adviezen die we in de blogartikels meegeven, vervangen in géén geval het advies van een arts of apotheker. Raadpleeg bij klachten of ziekte steeds uw behandelende gezondheidstherapeut/ arts of apotheker.*

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat onze klanten zeggen
475 beoordelingen
× Gratis advies nodig?