Geloof jij in al in de kracht van kurkuma?

de kracht van een kurkuma supplement

Kurkuma, ook gekend als geelwortel, heeft veel positieve eigenschappen voor onze gezondheid. Je kan kurkuma poeder toevoegen in Aziatische gerechtjes of een kurkuma supplement nemen als extra aanvulling op de normale voeding.

Wat zijn de positieve eigenschappen van geelwortel?

De werkzame stof die kurkuma zijn gele kleur geeft, heet curcumine. Het is deze stof die kurkuma gezond zo maakt en dus positieve eigenschappen heeft voor het lichaam.

  • Geelwortel draagt bij tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress.
  • Kurkuma helpt bij het behoud van soepele gewrichten.
  • Geelwortel draagt bij tot het normaal functioneren van het immuunsysteem.
  • Kurkuma ondersteunt de spijsvertering en een normale leverfunctie.

Bovenstaande gezondheidsclaims zijn in regel met de Europese Claim-wetgeving. Verder zijn er duizenden onderzoeken gedaan naar curcumine en de helende werking ervan op ons lichaam.

Bovenstaande toegelaten claims zijn dus eerder beperkt. Alzheimer, (pre)diabetes, kanker,… voor al deze aandoeningen zijn al talloze studies gedaan naar het positieve effect van curcumine. Volg deze link en ontdek honderden publicaties over preventie met curcumine.

Opgelet: niet elke kurkuma is even kwalitatief!

Is er een verschil tussen de kurkuma in de supermarkt en hetgeen in kurkuma supplementen is verwerkt? JA! Kurkuma in de supermarkt heeft vaak ongewenste toevoegingen zoals krijtpoeder of zetmeel en wordt soms “aantrekkelijker” gemaakt d.m.v. synthetische kleuren. Deze kurkuma heeft dan ook géén positieve effecten voor onze gezondheid.

Wil je weten of je kurkuma poeder puur is? Doe de water-test! Neem een glas met warm water en strooi een beetje kurkuma op het oppervlak. Je hoeft het niet te roeren of te mengen. Laat het dan ongeveer 25 minuten staan. Indien het kurkumapoeder naar de bodem van het glas zinkt en het water kristalhelder is, dan is de kurkuma puur.

Wat is de beste soort geelwortel? Kurkuma Longa !

Wil je een goed opneembare vorm van kurkuma nemen die goed is voor je gezondheid? Kies dan voor kurkuma longa. Dit is de enige kurkuma met een goede werking en dus bovenvermelde gezondheidsclaims kan waarmaken! Vandaar ook soms het verschil in prijs tussen de merken kurkuma-supplementen.

Het toevoegen van zwarte peper verhoogt de biologische beschikbaarheid van curcumine, wat betekent dat er meer beschikbaar is en beter wordt opgenomen door het lichaam. Kook je regelmatig met kurkuma poeder? Zorg er dan voor dat je altijd je pepermolen ook gebruikt 😉 Volgens studies zou zwarte peper de opname van curcumine in het lichaam met tot wel 2000% verbeteren, wat het logisch maakt om altijd te kiezen voor een supplement die beide bevat!

Ontdek Curcumaxan, ons supplement o.b.v. kurkuma longa mét zwarte peper 😉 Lees ook zeker de beoordelingen van onze klanten en hun ervaring met dit geweldige voedingssupplement.

De informatie op onze blog is louter informatief. Onze tips of adviezen die we in de blogartikels meegeven, vervangen in géén geval het advies van een arts of apotheker. Raadpleeg bij klachten of ziekte steeds uw behandelende gezondheidstherapeut/ arts of apotheker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat onze klanten zeggen
484 beoordelingen
× Gratis advies nodig?