Nieuwe wetgeving heeft invloed op rode gist rijst supplementen

rode gist rijst supplementen nieuwe wetgeving nutri-bel blog

Door een nieuwe wetgeving zullen heel wat rode gist rijst supplementen op de markt verdwijnen of veranderen. Waarom is deze wetgeving nodig en wat betekent dat voor jullie?

Waarom deze nieuwe wetgeving?

Vanaf 22 juni 2022 is er een nieuwe Europese wetgeving geldig met betrekking tot rode gist rijst producten en supplementen. In deze wetgeving is vastgelegd dat een product nog maximaal 3mg monacolines per dagdosering mag bevatten. Deze wettekst is 2 juni 2022 gepubliceerd en jullie kunnen alle informatie raadplegen in het publicatieblad van de Europese Unie.

Allereerst wat zijn monacolines? Dit zijn de werkzame stoffen in rode gist rijst die bijdragen tot de instandhouding van normale cholesterolgehalten in het bloed. Voordien was de toegelaten dagdosering 10mg. Deze is door de nieuwe wetgeving dus verlaagd naar 3mg.

Deze nieuwe Europese wetgeving zorgt ervoor dat heel wat producenten hun samenstelling moeten aanpassen zodat de monacolines lager zijn. Een andere optie is om met een volledig nieuw product op de markt te komen.

Wat betekent dat voor ons rode gist rijst supplement in het gamma?

Cholestatiene verdwijnt uit het gamma

In vele landen is rode gist rijst een belangrijk ingrediënt in supplementen met als doel om de cholesterolwaarden in het lichaam in evenwicht te houden. Bovendien is rode gist rijst volgens ons het beste natuurlijk alternatief voor mensen die geen statines kunnen gebruiken.

Resultaat van de nieuwe wetgeving? Ons geliefde supplement Cholestatiene verdwijnt uit het gamma aangezien de samenstelling een te hoge waarde monacolines bevat. Ongeacht de jarenlange ervaringen van onze klanten die aantonen dat het goed én veilig werkt, kunnen we niet anders dan de wetgeving volgen.

Onze oplossing? Een evenwaardig alternatief aanbieden die nog steeds monacolin K bevat en tevens andere waardevolle ingrediënten en plantenextracten die de cholesterol gunstig beïnvloeden.

Een alternatief voor Cholestatiene

We zijn momenteel achter de schermen alles aan het regelen om het alternatief voor Cholestatiene zo snel mogelijk te lanceren. Wat zijn hiervoor de stappen?

Ten eerste moet er een nieuwe samenstelling worden goedgekeurd door het FAVV met een nieuwe benaming. Dit is al in orde. ✔️

Ten tweede moeten we het product lanceren op de webshop. Dit zal tegen eind juni 2022 in orde zijn. ( Achter de schermen staat al heel wat klaar )

Als laatste zijn we vooral heel benieuwd naar jullie ervaringen met het alternatief rode gist rijst supplement! Daarvoor rekenen we op jullie feedback!

Wat is de nieuwe samenstelling van het supplement?

De nieuwe samenstelling voldoet aan de nieuwe wetgeving en bevat o.a. ;

  • Monacolin K ( 1mg per capsule en de dagdosis is 2 caps. )
  • Artisjok
  • Kaneelboom
  • Gewone oesterzwam
  • Pycnogenol
  • Zink
  • Visolie poeder (= DHA en EPA )
  • Ubiquinol (= de gereduceerde, actieve vorm van co-enzym Q10)

De rest zullen jullie moeten ontdekken eens het online komt 😉 . Ik kan alleszins met zekerheid zeggen dat het een volwaardig alternatief is voor Cholestatiene!

Vragen? Laat het ons zeker weten en neem contact met ons op!

De informatie op onze blog is louter informatief. Onze tips of adviezen die we in de blogartikels meegeven, vervangen in géén geval het advies van een arts of apotheker. Raadpleeg bij klachten of ziekte steeds uw behandelende gezondheidstherapeut/ arts of apotheker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat onze klanten zeggen
469 beoordelingen
× Gratis advies nodig?