Hoe gebruik je een serum voor het gezicht?

Serum gezicht gebruiken hoe

Wat is een serum ?

Iedereen weet wel waarvoor een dagcrème, nachtcrème of handcrème dient. Maar wat is nu specifiek het doel van een serum? Elk bekend cosmetica merk heeft een serum in het productengamma want het is een onmisbaar onderdeel van een goede gezichtsverzorging.

Er zijn uiteraard veel soorten serums op de markt. Maar het principe van een serum is eigenlijk “ een basis voor de huid te beschermen “ . De ingrediënten zorgen ervoor dat de huid een boost krijgt en tevens is het een bescherming voor hetgeen je nadien aanbrengt ( zoals make-up ). Zoals bij alle andere gezichtscrèmes is het belangrijk dat een serum de juiste ingrediënten bevat m.a.w. geen parabenen, siliconen, parfums, etc. Om te weten welke ingrediënten je best vermijd in cosmetica, lees dan het blogberichtje … .

Een serum is essentieel  

Iedereen heeft zijn eigen ritueeltje met de basisproducten zoals een dag- en nachtcrème. Maar hoort een serum ook thuis in dat ritueel? Absoluut! Een serum biedt je huid een extra verzorging die de huid zal intens voeden en beschermen tegen afvalstoffen, make-up, …

De gezichtsserum van Nutri-Bel doet zelf meer, want onze serum werkt ook in op de veroudering van de huid. De natuurlijke gelei heeft krachtige anti-verouderings-eigenschappen. De elasticiteit en veerkracht van de huid worden verbeterd en rimpelvorming wordt vertraagd.

Goede ingrediënten in het serum

  • Aloë Vera (bio): heeft een kalmerende werking op de huid door de sterolen en polysachariden die in deze plant zitten. Het is ook een gekend natuurlijk middeltje tegen acne, eczeem, zonnebrand, insectenbeten en psoriasis. Het bevat de vitamines A, C en E die elk bekend staan voor hun anti-verouderingseigenschappen.
  • Calendula olie (bio): ook bekend als goudsbloem is reeds eeuwen gekend als één van de meest heilzame planten voor de huid. Het wordt toegepast bij wondbehandeling met als kenmerk dat het de celdeling bevordert bij herstelprocessen van de huid.
  • Cederhout: de olie afkomstig van cederhout is gekenmerkt vanwege de  kalmerende eigenschappen voor de huid. Het kalmeert een orde, geïrriteerde huid.
  • Kamille: door de verzachtende en anti-oxidatieve eigenschappen helpt kamille heel goed tegen huid irritaties en eczeem. Bij kleine ontstekingen van de huid is kamille een goed, natuurlijk middel.

Hoe het serum aanbrengen op de huid?

De actieve stoffen in het serum werken het best wanneer je het op een schone huid aanbrengt. Op die manier kan de huid de ingrediënten goed opnemen. Een druppel ter grootte van een erwtje is meer dan voldoende om in te masseren op je gezicht. Door te masseren zorg je er opnieuw voor dat het beter wordt opgenomen én stimuleer je de doorbloeding van de huid. Laat het ook even intrekken vooraleer je jouw dagcrème aanbrengt en eventueel make-up.

Start vandaag nog met het gebruik van een gezichtsserum tijdens jouw verzorgingsritueel en ontdek zelf het verschil.

De informatie op onze blog is louter informatief. Onze tips of adviezen die we in de blogartikels meegeven, vervangen in géén geval het advies van een arts of apotheker. Raadpleeg bij klachten of ziekte steeds uw behandelende gezondheidstherapeut/ arts of apotheker.*

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat onze klanten zeggen
475 beoordelingen
× Gratis advies nodig?