Supplementen voor kinderen

Supplementen voor kinderen

Gezonde voeding speelt een belangrijke rol om alle essentiële voedingsstoffen op te nemen. Jammer genoeg zijn er vaak tekorten van bepaalde vitamines en mineralen door een beperkt voedingspatroon. Nochtans zijn heel wat vitamines en mineralen noodzakelijk voor kinderen in ontwikkeling.

Zelfs infecties, ziektes of eetstoornissen kunnen tot tekorten leiden. Een kinderarts kan eventuele tekorten nagaan door een bloedonderzoek af te nemen. Om een tekort snel op te lossen kan de inname van voedingssupplementen helpen. Wat zijn belangrijke supplementen voor kinderen?

Visolie en Vitamine C voor kinderen

Een kind dat bijvoorbeeld geen vis eet, kan makkelijk een tekort aan omega-3 ontwikkelen. Omega-3 is goed voor je hart, hersenen en ogen. Visolie verhoogt ook de productie van serotine beter bekend als het gelukshormoon. Lees meer over de positieve werking van visolie in onze blog. In de westerse maatschappij zijn er veel kinderen die niet voldoende groenten en fruit eten. Deze kinderen hebben vaak een tekort aan Vitamine C.

In ons assortiment hebben we hiervoor Marine-3-kids (visolie) en  Nutri-C1000+ (vitamine C).

Pro-en prebiotica voor kinderen

Pre- en probiotica zorgen ervoor dat de darmen gezond blijven. Bij gebruik van probiotica in de voeding van te vroeg geboren baby’s blijken ze het risico op ernstige infecties te verminderen. Bij kinderen die vaak last hebben van prikkelende darmen is pre- en probiotica aangeraden. Uit een studie bleek dat kinderen die probiotica nemen significant minder klachten hebben. Weg met klachten zoals buikpuin, opgeblazen gevoel en winderigheid.

In ons assortiment hebben we hiervoor Preelakt kids  .

Vitamine D voor kinderen

Vitamine D is namelijk heel belangrijk voor de goede ontwikkeling van de beenderen en een evenwichtige immuniteit. Vooral bij opgroeiende kinderen is er vaak een tekort aan vitamine D. Een vitamine D-tekort in de eerste jaren van het leven kan het risico op allergieën verhogen. Het is dus belangrijk om een voldoende inname van vitamine D te voorzien, want jammer genoeg zorgt de Belgische zon niet voor genoeg vitamine D.

Vitamine D-supplementen hebben we in; capsules, tabletten en druppels.

Indien je hierover meer wenst te weten, raadpleeg je kinderarts of neem gerust contact met ons op voor meer advies.

De informatie op onze blog is louter informatief. Onze tips of adviezen die we in de blogartikels meegeven, vervangen in géén geval het advies van een arts of apotheker. Raadpleeg bij klachten of ziekte steeds uw behandelende gezondheidstherapeut/ arts of apotheker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat onze klanten zeggen
484 beoordelingen
× Gratis advies nodig?