Heb jij al deze superkruiden in huis?

De positieve werking van kurkuma

Er bestaan heel wat planten met een positieve werking voor de gezondheid. Een paar daarvan zijn heel gekend en geliefd, denk maar aan gember. Maar ken jij ook de Siberische ginseng?

De meest gezonde kruiden in je kruidenkast

Leer meer over gember

Wat doet het? Deze wortel geeft je spijsvertering een boost. Doordat deze specerij helpt bij het aanmaken van speeksel zal je je voedsel sneller afbreken in de eerste verteringsfase. De meest gekende positieve werking is het ontstekingsremmende effect dat gember heeft. Als je je grieperig voelt of een verkoudheid voelt opkomen, kan gember wonderen doen.

Hebben wij het? JA! Gember zit bij ons verwerkt in Zingiberoff+. Gember werd vroeger en tot op de dag van vandaag vooral in de Chinese en Indische geneeskunde voor diverse toepassingen gebruikt; maagversterkend, spijvertering, slijmvliezen, … . Zingiberoff+ zal onder andere de maag-darmactiviteit bevorderen en zorgen voor immuniteitsondersteuning.

Ook nog te vinden in: Zibborryn, Gastrolixx

De positieve werking van kurkuma

Wat doet het? Deze wortel, die vooral te vinden is in India, heeft een positieve uitwerking op je humeur en zorgt er ook nog eens voor dat je je fysiek beter voelt. Het houdt je bloedsuikerspiegel in balans en de ontstekingsremmende elementen geven je immuunsysteem een opkikkertje.

Hebben wij het? JA! Curcumaxan bevat 300mg gestandaardiseerd extract van de Curcuma Xanthorizza. Het actieve bestanddeel curcumine heeft sterke anti-oxidatieve eigenschappen. Vele studies tonen de gunstige invloed van curcumine op het hart en de bloedvaten én een belangrijke rol bij ontstekingsprocessen. Curcumaxan mag je aanzien als een 100% natuurlijke ontstekingsremmer.

Ook nog te vinden in: Chryskarr, Permucaps+, Prosmaks, Galstim+

Ken jij zoethout al

Wat doet het? De actieve bestanddelen van zoethout bevatten glycosiden, die een ondersteunend en verzorgend effect op het hormoonsysteem hebben – vooral op je bijnieren. Wanneer je bijnieren overwerkt zijn, krijg je vaak last van oververmoeidheid.

Hebben wij het? JA! Gastrolixx bevat 150mg zoethout en andere plantenextracten die de maagfunctie kunnen ondersteunen. Verder heeft deze plant ook in het algemeen antibacteriële en antivirale eigenschappen.

Ook nog te vinden in: Airwayz+

De invloed van Siberische ginseng op het lichaam

Wat doet het? Deze plant bevat vitamine E, eleutherosiden en betacaroteen die sterke antioxidanten zijn die jou een energieboost kunnen geven wanneer je het nodig hebt. Heeft ook een positieve werking op je bloedsuikerspiegel.

Hebben wij het? JA! Sirolung bevat Siberische ginseng en heeft sterke immunomodulerende eigenschappen. De andere ingrediënten in dit supplement zullen de ademhalingsfunctie ondersteunen ( eucalyptus, den, … )  

Ook nog te vinden in: Airwayz+

De positieve werking van kurkuma, gember en andere kruiden valt niet langer te ontkennen. Ken jij er nog? Deel ze met ons en reageer op het blogberichtje.

De informatie op onze blog is louter informatief. Onze tips of adviezen die we in de blogartikels meegeven, vervangen in géén geval het advies van een arts of apotheker. Raadpleeg bij klachten of ziekte steeds uw behandelende gezondheidstherapeut/ arts of apotheker.

5 reacties op “Heb jij al deze superkruiden in huis?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat onze klanten zeggen
469 beoordelingen
× Gratis advies nodig?