Krachtig met creatine

meest gebruikte sportsupplementen

Creatine is één van de meest gebruikte sportsupplementen ter wereld. Vooral onder mensen die aan fitness en krachttraining doen is creatine erg populair. Waarom? Wij leggen het graag uit.

Wat is creatine?

Creatine is van nature in het lichaam aanwezig bestaat uit drie aminozuren: arginine, glycine en methionine. Het wordt door het lichaam zelf aangemaakt in de lever. Je lichaam maakt zelf ongeveer één gram per dag aan.

Ook je voeding, vooral dan dierlijke producten zoals kip, rundsvlees en vis bevatten creatine. Wanneer je als fanatieke sporter voldoende creatine uit je voeding wil halen, moet je zo’n kilo rundvlees of 1,2 kilo kip per dag te eten. Je kan dit zeker doen, maar na verloop van tijd ben je dit wellicht beu.

Tussen de 3 en 8 gram creatine per dag is hetgeen wij adviseren. Zoals eerder gezegd kan je het uit je voeding halen, maar een creatine supplement innemen kan sporters ook helpen aan de dagelijkse hoeveelheid te geraken.

Waarvoor gebruik je dit sportsupplement?

Wanneer je sport, hebben je spieren een energiebron nodig om te kunnen bewegen. Na een spiersamentrekking valt adenosinetrifosfaat (ATP) uiteen in adenosinedifosfaat (ADP). Creatinefosfaat is het fosfaatdeel dat wegvalt tijdens korte en krachtige bewegingen. Je kan van ADP opnieuw ATP maken door de hoeveelheid creatine aan te voeren.

De aanvoer van fosfaat om van ADP weer ATP te maken, wordt ook wel resynthese genoemd. Door de aanvoer zijn spiercellen beter in staat een explosieve beweging vol te houden. Dit kan ten goede komen aan je spierkracht. Doordat creatine ervoor zorgt dat er vocht wordt vastgehouden in de spiercellen, wordt het volume van de spiercellen vergroot en kan je een vollere look krijgen. Opgelet: een logisch gevolg van het vasthouden van vocht is ook een verhoogd lichaamsgewicht!

Kortom Creatienne kan sporters helpen prestaties te verbeteren bij explosieve en kortdurende krachtsinspanningen. Het verhoogt de fysieke prestaties in opeenvolgende reeksen korte, hoog intensieve oefeningen. Bovendien stimuleert het de spiergroei, de spiermassa en de spieropbouw.

Wie gebruikt Creatine?

Het zijn vooral de sporters die korte en krachtige bewegingen maken, die creatine gebruiken. Bijvoorbeeld: krachtsporters, sprinters en hoogspringers.

Bestel vandaag nog jouw pot Creatienne bij ons!

Heb je voor of na je sportbeoefening nood aan een healthy snack? Wij hebben een heerlijke proteïne reep met kokosnootsmaak.

Creatine is een van de meest gebruikte sportsupplementen. Ken jij er nog? Reageer op het blogberichtje.

De informatie op onze blog is louter informatief. Onze tips of adviezen die we in de blogartikels meegeven, vervangen in géén geval het advies van een arts of apotheker. Raadpleeg bij klachten of ziekte steeds uw behandelende gezondheidstherapeut/ arts of apotheker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat onze klanten zeggen
475 beoordelingen
× Gratis advies nodig?