Bij veel mannen boven de 45 jaar kan de prostaat in grootte toenemen. De prostaat is een klier die zich net onder de blaas bevindt en om de urinebuis heen zit. Dit kan leiden tot plasklachten zoals moeilijk kunnen plassen, een zwakkere straal, vaker moeten plassen, nadruppelen en vaker ’s nachts plassen. Klinken deze symptomen bekend? Lees dan verder voor meer informatie over natuurlijke ondersteuning voor de prostaat.
Heb je prostaatklachten? Doe de test!
- Heb je het gevoel dat je blaas niet volledig leeg is na het plassen?
- Sta je regelmatig ‘s nachts op om te plassen?
- Heb je last van een zwakke urinestraal?
- Moet je binnen twee uur na het plassen alweer naar de wc?
- Heb je wel eens ervaren dat de straal stopt en daarna opnieuw begint?
- Heb je moeite om het plassen uit te stellen?
Als je meerdere van deze symptomen herkent, is het mogelijk dat je prostaatklachten hebt, wat invloed kan hebben op je levenskwaliteit. Het is belangrijk om hier niet mee rond te blijven lopen.
Diagnose van prostaatklachten
Het stellen van een juiste diagnose is essentieel om te bepalen welke behandeling het beste voor jou is. Het is raadzaam om contact op te nemen met een gezondheidsconsulent of een specialist (uroloog) om je symptomen te bespreken. Voor persoonlijk advies kun je ook altijd bij ons terecht.
Veel mannen lopen langere tijd rond met prostaatklachten, terwijl er vaak wel iets aan te doen is. In veel gevallen kunnen de klachten verlicht worden of kan erger worden voorkomen. Wij bieden verschillende voedingssupplementen die kunnen bijdragen aan het behoud van een gezonde levensstijl. Zo bevat zink, een belangrijk mineraal, onder andere eigenschappen die bijdragen aan een normale vruchtbaarheid en voortplanting. Dit maakt het een nuttige aanvulling in je dagelijkse routine voor algemene gezondheidsondersteuning.
Meer weten over de preventie en behandeling van goedaardige prostaatvergroting en prostatitis? Lees dan het uitgebreide blogartikel.
De informatie op onze blog is louter informatief. Onze tips of adviezen die we in de blogartikels meegeven, vervangen in géén geval het advies van een arts of apotheker. Raadpleeg bij klachten of ziekte steeds uw behandelende gezondheidstherapeut/ arts of apotheker.