Wat kies ik: visolie of krill olie?

visolie of krill olie supplementen kiezen

Krill olie en visoliesupplementen zijn twee bronnen van omega-3-vetzuren. Hoewel ze allebei gezondheidsvoordelen bieden, zijn er ook verschillen. Ik bespreek hieronder wat krill olie is, wat visolie is en hoe je best je keuze maakt tussen deze twee supplementen.

Wat is krill?

Krill is een klein schaaldier dat leeft in alle oceanen ter wereld. De naam krill komt van het Noorse woord krill, dat “kleine vis” betekent. Ze hebben een belangrijke rol in de mariene voedselketen omdat ze zich voeden met fytoplankton en zoöplankton, en deze omzetten in een vorm die geschikt is voor veel grotere dieren, voor wie krill het grootste deel uitmaakt van hun dieet.

Bijvoorbeeld in de Zuidelijke Oceaan vertegenwoordigt één soort, het Antarctische krill, Euphausia superba, een geschatte biomassa van ongeveer 379.000.000 ton. Dat maakt het een van de soorten is met de grootste totale biomassa. Hiervan wordt jaarlijks ruim de helft opgegeten door walvissen, zeehonden, pinguïns, inktvissen…

Waarom kiezen voor krill olie capsules?

Krill olie capsules bieden de optimale combinatie van omega 3-vetzuren, fosfolipiden, choline en het krachtige antioxidant astaxanthine om de gezondheid van o.a. het hart en de hersenen te ondersteunen. Nog meer over alle gezondheidsvoordelen van omega 3-vetzuren kan je hieronder lezen bij het deeltje over visolie en dit is dus ook van toepassing bij krill olie.

OMEGA-3 VETZUREN: EPA & DHA

Deze essentiële vetzuren zijn een van de meest onderzochte voedingsstoffen, met een breed scala aan gezondheidsvoordelen voor het hart, de huid, de ogen en de hersenen. Daarnaast spelen omega-3 vetzuren een belangrijke rol bij het reguleren van ontstekingen in het lichaam, wat een cruciale impact kan hebben bij het beschermen van onze gewrichten gedurende het hele leven.

De aan fosfolipiden gebonden omega-3-vetzuren van krillolie mengen zich goed met de maaginhoud en voorkomen een visachtige nasmaak en andere onaangename spijsverteringsproblemen.

FOSFOLIPIDEN

Fosfolipiden helpen omega-3 vetzuren te integreren in de celmembranen en maken de omega-3 vetzuren van krillolie bio-efficiënter en stabieler. Studies tonen aan dat wanneer omega-3-vetzuren zoals DHA aan fosfolipiden gebonden zijn, zoals bij krill, dit de opname ervan in de hersenen verhoogt.

CHOLINE

Choline is een essentiële voedingsstof die van vitaal belang is voor veel lichaamsfuncties, zoals zenuwsignalering, lever- en spierfunctie. Ons lichaam kan er niet genoeg van maken, daarom moeten we het uit onze voeding halen. Choline zit in o.a. vlees, vis, gevogelte, zuivel en eieren.

ASTAXANTHINE

Deze antioxidant, die van nature aanwezig is in krill, geeft krillolie capsules zijn prachtige rode kleur. Het beschermt de olie ook tegen oxidatie, waardoor er geen conserveringsmiddelen meer nodig zijn in de capsules. Astaxathine is een bijzondere antioxidant die veel krachtiger blijkt te zijn dan vitamine E, vitamine C en CoQ10. Studies tonen aan dat de meeste klachten die verbonden zijn met de ogen een gevolg zijn van oxidatie en/ of ontstekingen. Zoals we weten kunnen antioxidanten schade van vrije radicalen aan de ogen beperken. Vitamine A, vitamine C en astaxanthine zijn de meest gekende antioxidanten die goed zijn voor onze ogen.

Er is online veel misinformatie te vinden. Sommige bronnen zeggen dat krill olie 48x zou beter zijn dan visolie. Dat klopt niet. Er zijn echter wel enkele studies, waaronder deze kleine studie die aantoont dat krillolie beter werd opgenomen door het lichaam dan visolie.

6 redenen om te kiezen voor onze krill olie capsules?

 • 100% kwalitatieve krill olie
 • Ideale ondersteuning van de hartgezondheid, hersenfunctie en gezichtsvermogen
 • De beste opname in het lichaam doordat de omega 3-vetzuren gebonden zijn aan de fosfolipiden.
 • Geen visachtige nasmaak zoals wel het geval is bij visolie
 • Makkelijk in te slikken door de kleinere capsule i.t.t. visolie capsules
 • Onze krill olie heeft het MSC keurmerk voor wilde vis, dat instaat voor duurzaamheid, transparantie en controle.

Wat is visolie?

In voeding komt omega 3 vooral voor in vette vis en is tevens ook aanwezig in noten & zaden, en de oliën die hiervan afgeleid zijn. Om voldoende uit je voeding te halen zou je minstens twee keer per week vette vis ( zoals zalm ) eten en een overload aan noten, zaden en avocado’s. Niet altijd evident en al zeker niet goedkoop. Daarom kiezen veel mensen voor visolie in supplement-vorm te nemen.

Waarom kiezen voor visolie capsules?

VISOLIE IS GOED VOOR JE HART

Een gezond hart is letterlijk van levensbelang. Je kan de gezondheid ervan onderhouden door visolie in te nemen. Het bevat namelijk DHA (=docosahexaeenzuur) en EPA (=eicosapentaeenzuur) en deze dragen bij tot een normale hartfunctie.

JE HERSENEN VOEDEN MET VISOLIE

Ook hier is het omega 3-vetzuur DHA belangrijk voor het behoud van een normale hersenfunctie. Een tekort aan essentiële vetzuren kan op lange termijn leiden tot een verhoogde mate van veroudering in de hersenen en dat willen we allemaal het liefst vermijden. Uit een groot, langdurig onderzoek bij mensen tussen 60 en 73 jaar bleek dat degenen die visoliesupplementen slikten een significant lager risico hadden op het ontwikkelen van dementie.

OMEGA-3 VETZUREN TER ONDERSTEUNING TIJDENS ZWANGERSCHAP

Als je visolie inneemt tijdens de zwangerschap of tijdens de periode dat je borstvoeding geeft aan je baby, heeft dit een positief effect op de normale ontwikkeling van de hersenen en het zicht van je kindje. Als je meer wenst te weten over welke voedingssupplementen je best inneemt tijdens je zwangerschap, lees er meer over in dat specifiek blogberichtje.

VISOLIE IS GOED VOOR JE OGEN

Visolie bevat belangrijke voedingsstoffen voor je ogen. DHA helpt bij het behoud van een goed zicht.

JE GOED IN JE VEL VOELEN DANKZIJ VISOLIE

Bij het innemen van visolie verhoog je de productie van serotine in de hersenen. Deze stof, ook wel bekend als het gelukshormoon, is in de hersenen onder andere betrokken bij de stemming, het sociale gedrag, het libido, de slaap, het geheugen en het vermogen om te leren. Sommige beoordelingen suggereren dat het regelmatig nemen van omega-3-supplementen de symptomen van depressie en angst kan verbeteren.

5 redenen om te kiezen voor onze visolie capsules?

 • 100% kwalitatieve visolie
 • Ideale ondersteuning van de hartgezondheid, hersenfunctie en gezichtsvermogen
 • Gemakkelijke absorptie in het lichaam
 • Goedkoper dan krill olie capsules
 • Onze visolie heeft het MSC keurmerk voor wilde vis, dat instaat voor duurzaamheid, transparantie en controle.
Kiezen tussen krill olie en visolie?

Het is bewezen dat visolie en krillolie beiden superieure gezondheidsvoordelen hebben voor ons lichaam. Zowel visolie als krillolie bieden een veilige en effectieve manier om de gezondheid van onze verouderende lichamen te beschermen. De keuze is dus volledig persoonlijk en hangt ook af van het budget dat je eraan kan spenderen.

   Online bron

  • https://www.superbakrill.com/
  • https://www.akerbiomarine.com/
  • https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/35124466/
  • https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31383846/
  • https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6324500/
  • https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3024511/
  • https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/7977854/
  • https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5869279/
  • https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC10533088/
  • https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4374210/
  • https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3168413/?tool=pubmed
  • https://omegavia.com/krill-oil-vs-fish-oil-2/
  • https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21042875/

De informatie op onze blog is louter informatief. Onze tips of adviezen die we in de blogartikels meegeven, vervangen in géén geval het advies van een arts of apotheker. Raadpleeg bij klachten of ziekte steeds uw behandelende gezondheidstherapeut/ arts of apotheker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat onze klanten zeggen
475 beoordelingen
× Gratis advies nodig?