Natuurlijke verzorging tijdens de nacht?

Natuurlijke verzorging tijdens de nacht

Een nachtcrème is onmisbaar, ongeacht wat anderen soms beweren. Natuurlijke verzorging tijdens de nacht wordt vaak vergeten! Ik geef je hieronder meer info waarom je het bést wel toepast.

De huid herstelt zich s’ nachts

Het is algemeen geweten dat de meesten onder ons niet genoeg slaap krijgen. Wat velen niet beseffen, is dat de uren die we slapen eigenlijk best belangrijk zijn. Bijvoorbeeld: bepaalde delen van je hersenen werken het hardst tijdens de slaap. Een tweede voorbeeld en het onderwerp van dit berichtje: de huid kan zichzelf ‘s nachts het beste herstellen en regenereren!

De Universiteit van Zurich deed er onderzoek naar en daaruit blijkt dat een mooie huid ook ’s nachts wordt verzorgd. Waarom? De huid moet zich overdag beschermen tegen onder andere zonlicht en vervuiling, daarom dat ze ’s nachts flink wat herstelwerk nodig heeft.

Wanneer je slaapt, worden gifstoffen afgevoerd, vetten aangemaakt en komt het vochtgehalte opnieuw in balans. Uit de studie blijkt zelfs dat je huid ‘s nachts twee keer zo snel herstelt als overdag! Huidcellen delen zich tussen 23u en 3u acht keer sneller. Daarnaast neemt de huid ’s nachts beter stoffen op omdat hij dan warmer is. Een nachtcrème smeren, op een goed gereinigde huid, is daarom noodzakelijk.

Onze nachtcrème zal de huidfunctie herstellen, verzorgen en voeden. Daarboven is de crème geschikt voor alle huidtypes. De nachtcrème dun aanbrengen ‘s avonds op de schone huid.

Natuurlijke verzorging tijdens de nacht is dus niet te onderschatten voor een mooie huid!

De informatie op onze blog is louter informatief. Onze tips of adviezen die we in de blogartikels meegeven, vervangen in géén geval het advies van een arts of apotheker. Raadpleeg bij klachten of ziekte steeds uw behandelende gezondheidstherapeut/ arts of apotheker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat onze klanten zeggen
469 beoordelingen
× Gratis advies nodig?