Q10 is belangrijk naarmate we ouder worden

supplementen van de hoogste kwaliteit en Q10 is een belangrijke antioxidant

Q10 co-enzym klinkt je wellicht bekend in de oren. Maar wat is het en wat doet het? Het komt van nature in iedere lichaamscel voor. Je lichaam maakt dus zelf co-enzym Q10 aan. Jongere mensen maken Q10 op een natuurlijke manier aan, maar de productie ervan daalt naarmate we ouder worden.

Wat is de werking van Q10?

Het is een belangrijke stof waar het menselijk lichaam niet zonder kan. Deze stof vervult binnen het menselijk lichaam tal van functies en dit verklaart waarom het veel wordt gebruikt in crèmes en supplementen.

Q10: verbetering energieproductie

Allereerst speelt co-enzym Q10 een belangrijke rol bij de energieproductie van het menselijk lichaam. Er zijn veel wetenschappelijke studies die aantonen dat Q10 de energieproductie verbetert. Dit heeft dan weer een positief op verscheidene andere aspecten van de gezondheid.

Q10 is een belangrijke antioxidant

Co-enzym Q10 is daarnaast ook een antioxidant. Een antioxidant is een stof die het lichaam beschermt tegen bepaalde schadelijke stoffen. Deze schadelijke stoffen worden ook wel “vrije radicalen” genoemd. Zonder antioxidanten zouden deze vrije radicalen het lichaam kunnen aantasten. Zo zijn vrije radicalen schadelijk voor celmembranen en DNA materiaal. Ze kunnen zelfs zorgen voor cel sterfte. Vrije radicalen kunnen op deze manier bijdragen aan het verouderingsproces. Q10 is dus zeer nuttig voor het menselijk lichaam, omdat het dergelijke vrije radicalen kan neutraliseren, waardoor schade wordt voorkomen.

Verder zijn er tal van natuurlijke voedingsmiddelen die co-enzym Q10 bevatten. In je voeding kan je co-enzym Q10 o.a. terugvinden in;

  • Vette vis (zalm, tonijn)
  • Pinda’s
  • Gevogelte (kip, kalkoen)
  • Spinazie
  • Volkoren graanproducten (bruin brood, volkoren pasta)

Let op: het is heeft weinig nut om deze specifieke voeding te eten enkel en alleen omdat het Q10 bevat. De voeding bevat een onvoldoende hoeveelheid om een effect te hebben op de totale hoeveelheid Q10 in je lichaam. In geval van een Q10 tekort is het raadzamer om (in overleg met je arts) een voedingssupplement met co-enzym Q10 te nemen.

Positieve effecten bij het nemen van Q10 co-enzym;

Co-enzym Q10 is een krachtige antioxidant en wordt van nature door het lichaam geproduceerd.

  • Het is een antioxidant en draagt bij tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress.
  • Co-enzym Q10 (=ubiquinol) draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme.

Kortom Q10 is een belangrijke antioxidant die jou kan ondersteunen indien nodig.

De informatie op onze blog is louter informatief. Onze tips of adviezen die we in de blogartikels meegeven, vervangen in géén geval het advies van een arts of apotheker. Raadpleeg bij klachten of ziekte steeds uw behandelende gezondheidstherapeut/ arts of apotheker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat onze klanten zeggen
468 beoordelingen
× Gratis advies nodig?