Heb jij al magnesium of zink in huis?

Kies je voor magnesium of zink

Onze dagelijkse voeding aanvullen met essentiële voedingsstoffen is voor zowel vrouwen als mannen belangrijk. Maar welke moet je dan kiezen? En is er een verschil tussen wat een vrouw best inneemt of een man?

Experten in orthomoleculaire geneeskunde zijn het er al langer over eens dat vitamines en mineralen een enorme impact kunnen hebben op onze levenskwaliteit. Een aantal voedingstoffen zouden dagelijks aan je voedingspatroon moeten toegevoegd worden om tekorten en dus lichamelijke klachten te vermijden. 

Ik geef jou hieronder dé belangrijkste voedingstof voor vrouwen en mannen om in huis te hebben en ik leg uit waarom. 

Het belang van magnesium voor vrouwen

Magnesium is een mineraal dat je lichaam nodig heeft om goed te kunnen werken. Het helpt bij enorm veel belangrijke lichaamsprocessen. Het helpt je botten sterk te houden, je hart gezond te houden en je bloedsuikerspiegel normaal te houden. Het speelt ook een rol bij je energieniveau en is belangrijke voor je hormonale balans.

Magnesium is tevens ook essentieel voor de omzetting van vitamine D in zijn actieve vorm. Dit ondersteunt op zijn beurt de calciumabsorptie en het metabolisme, evenals de normale functie van het bijschildklierhormoon. Vrouwen lopen een groter risico op het ontwikkelen van osteoporose en botbreuken, vooral na de menopauze. Daarom is magnesium zo belangrijk!

Niet elke magnesium is hetzelfde! Kies voor een supplement die magnesium citraat én magnesium bisglycinaat bevat zoals onze Nutri-Mag+. De combinatie van deze twee vormen magnesium is het meest effectief. 

Het belang van zink voor mannen

Zink is een belangrijk mineraal en tevens krachtige antioxidant. Zink is goed voor het haar, de nagels, de huid, wondheling, smaak, geur en draagt bij aan een goede werking van ons immuunsysteem.

Maar wist je dat voor de omzetting van testosteron in zijn actieve vorm, dihydrotestosteron, 5-alpha-reductase nodig is? En dat die activiteit afhankelijk is van zink in je lichaam? Een tekort aan zink kan leiden tot een verminderde activiteit van de mannelijke hormoonreceptoren. Daarom speelt zink een belangrijke rol in de biologische functie van testosteron. 

Testosteron is een geslachtshormoon dat een belangrijke rol speelt in het lichaam. Bij mannen heeft dit een invloed op het libido, de botmassa, de spiermassa en kracht, de productie van rode bloedcellen en de productie én kwaliteit van sperma. Al overtuigd van het belang van zink?

En neem ik best ook andere mineralen dan magnesium of zink?

Een moeilijke vraag, met een cliché antwoord: iedereen is anders! Elke persoon én dus elk lichaam is anders. Jouw noden zijn dus nooit 100% dezelfde of de noden van iemand anders. Niet enkel jouw geslacht maar ook jouw leeftijd speelt een rol hierin want als kind heb je uiteraard andere voedingstoffen nodig dan als volwassene. Ben je in goede gezondheid of voel je je gestresseerd/ ziek? Ook dan heeft je lichaam nood aan andere (hoeveelheden) voedingsstoffen. Weet je niet goed wat kiezen in ons ruim assortiment mineralen, vitamines en supplementen? Vraag ons gerust om vrijblijvend en gratis advies ;).

De informatie op onze blog is louter informatief. Onze tips of adviezen die we in de blogartikels meegeven, vervangen in géén geval het advies van een arts of apotheker. Raadpleeg bij klachten of ziekte steeds uw behandelende gezondheidstherapeut/ arts of apotheker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat onze klanten zeggen
475 beoordelingen
× Gratis advies nodig?