Gebruik eens kokosolie voor huid- en haarverzorging

kokosolie voor huid en haar

Kokosolie is heel gezond en wordt gebruikt voor veel verschillende doeleinden. Om af te slanken, voor de cholesterol, als huidverzorging, als haarverzorging, als bakmiddel, …  het kan echt voor heel veel dienen. Gebruikt u dit veelzijdige product al? Zo niet, lees hieronder waarom u dit product in huis moet halen.

Helpt kokosolie bij afslanken?

Vetten uit kokosolie bestaan uit vetzuren met een middellange ketenlengte. In het Engelse ‘Medium-Chain Triglycerides’ (= MCT’s).

Tot de MCT’s uit kokosolie behoren dus laurinezuur (51%), caprilzuur (9,5%) en caprinezuur (4,5%). Hoewel de meeste MCT’s verbrand worden tot lichaamsenergie, komt een gedeelte ervan toch in ons vetweefsel terecht. Deze MCT’s zijn in staat om het lichaamsvet te verminderen. Onder invloed van de MCT’s slaan vetcellen minder vet op en maken ze ook minder vet aan.

Kokosolie bevat laurinezuur die het hongergevoel onderdrukt. Het is dus een ideaal product die helpt bij het afslanken en om op het ideale gewicht te blijven.

Kokosolie is een natuurlijk antibioticum

Kokosolie doodt ook virussen en schimmels die aanwezig zijn in het lichaam.

Het is gunstig voor de cholesterol, lever en bloedsuiker

Geconsumeerd in kleine hoeveelheden (2 tot 4 eetlepels/dag) is kokosolie goed voor de cholesterolspiegel en het triglyceridengehalte. Uit onderzoek blijkt dat laurinezuur ervoor zorgt dat er meer goed HDL cholesterol in uw bloed komt. Het resultaat is een cholesterol in balans. Kokosolie zorgt ook voor een verbetering van de werking van uw schildklier en hierdoor is er minder kans op een verhoogde cholesterol.

Door de triglyceriden en vetzuren in kokosolie hoeft uw lever minder hard te werken. Kokosolie wordt gemakkelijk omgezet in energie door deze stoffen. Vandaar dat deze olie ook heel geliefd is bij sportmannen die extra energie hieruit halen.

Tot slot zal kokosolie helpen uw bloedsuiker op peil te houden en het de productie van insuline verbeteren. Het voorkomen en behandelen van diabetes kan dus ook toegeschreven worden aan kokosolie.

Gebruik kokosolie als verzorging voor huid en het haar

Het gebruik van kokosnootolie heeft veel voordelen voor het gelaat. Smeer het als dag-, nacht- of oogcrème en uw gezicht zal nog nooit zo gehydrateerd geweest zijn. Kokosolie is ook de beste remedie om droge handen te hydrateren. Wist u dat het ook als make-up remover kan dienen? Door de vettige/ olie-achtige structuur is alles (vuil, schmink, …) heel makkelijk te verwijderen van het gezicht. Door de antibacteriële werking kan u het ook gebruiken om acne te behandelen.

Net zoals kokosolie uw huid kan voeden, zo voedt het ook uw haar. Kokosolie is enorm goed voor uw (droog) haar! De olie dringt diep door in het haar en zal het voeden en verzorgen. Hierdoor wordt uw haar veel dikker en sterker.

Koken met kokosolie

Koksolie is de beste olie om in te bakken of frituren omdat het, in tegenstelling tot olijfolie, bij zeer hoge temperaturen niet oxideert of beschadigt. Bijkomend voordeel aan het koken met kokos: het is lactosevrij 😉

Bij ons verkrijgbaar in een grote pot van 2000ml

De informatie op onze blog is louter informatief. Onze tips of adviezen die we in de blogartikels meegeven, vervangen in géén geval het advies van een arts of apotheker. Raadpleeg bij klachten of ziekte steeds uw behandelende gezondheidstherapeut/ arts of apotheker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat onze klanten zeggen
484 beoordelingen
× Gratis advies nodig?