Kies de beste vorm Vitamine C

de beste vitamine c vorm kopen

Vitamine C is een voedingsstof die je lichaam nodig heeft voor allerlei functies én het is essentieel voor het genezingsproces van je lichaam. Had je ooit al last van bloedend tandvlees of een wondje dat niet goed genas? Dan is de kans groot dat je een vitamine C tekort had.

Welke vorm vitamine C kies jij?

Zoals vele vitamines, bestaan deze in verschillende vormen. Ik bespreek de 3 beste vormen vitamine C;

1) Ascorbinezuur: is de vorm van vitamine C dat van nature in onze voeding voorkomt. Het heeft een goede biologische beschikbaarheid, maar sommige mensen vinden het te zuur voor hun darmen en kunnen geen hogere doses verdragen. Heb je ascorbinezuur als ingrediënt in je verzorgingsproducten? Voor de vette of normale huid is ascorbinezuur de meest krachtige vorm van vitamine C en zorgt voor de beste resultaten.

2) Ascorbyl palmitaat: is een verbinding van palmitinezuur en ascorbinezuur, die in tegenstelling tot andere vormen van vitamine C niet in water maar in vet oplosbaar is. Omdat ascorbylpalmitaat in vet oplosbaar is, wordt het beter door de huid opgenomen dan L-ascorbinezuur. Ook is ascorbylpalmitaat stabieler dan ascorbinezuur en irriteert het de huid niet indien gebruikt in cosmeticaproducten.  

3) Calciumascorbaat: calcium- en magnesiumascorbaat worden vaak ‘gebufferde’ vitamine C genoemd. Veel mensen kiezen deze ‘zachtere’ vorm van vitamine C, aangezien de darmen het beter kunnen verdragen. Gebufferde vitamine C combineert een goed opneembare vorm van vitamine C samen met de bufferende mineralen magnesium, kalium of calcium om hogere doses mogelijk te maken zonder maagklachten, en voor het ondersteunen van een goede spierontspanning en -contractie.

De gezondheidsclaims

  • Vitamine C draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem
  • Vitamine C draagt bij tot de normale collageenvorming voor de normale werking van de bloedvaten, de botten, het kraakbeen, de tanden, de huid, …
  • Vitamine C draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme
  • Vitamine C draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel
  • Vitamine C draagt bij tot een normale psychologische functie
  • Vitamine C draagt bij tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress
  • Vitamine C draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid
  • Vitamine C verhoogt de ijzeropname

De meeste mensen kunnen dagelijks voldoende vitamine C opnemen via hun voeding; een sinaasappel, een handje blauwe bessen of aardbeien, een goeie portie broccoli, enz. Als je geen liefhebber bent van fruit of groenten, dan is een aanvulling met vitamine C en/ of multivitaminen een must voor een goede gezondheid!

Vitamine C werkt het beste in combinatie met andere antioxidanten. Bijvoorbeeld Vitamine C en vitamine E vormen een gouden duo specifiek voor onze huidverzorging.

Maak jouw keuze hieronder ⬇️

Aanbeveling: Bioflavonoïden zijn heilzame plantaardige stoffen die vaak aan vitamine C-supplementen worden toegevoegd. Ze bieden extra voordelen voor het immuunsysteem en kunnen helpen de biologische beschikbaarheid te vergroten.

De informatie op onze blog is louter informatief. Onze tips of adviezen die we in de blogartikels meegeven, vervangen in géén geval het advies van een arts of apotheker. Raadpleeg bij klachten of ziekte steeds uw behandelende gezondheidstherapeut/ arts of apotheker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat onze klanten zeggen
469 beoordelingen
× Gratis advies nodig?