Krijg een egale huid dankzij onze 5 tips

pigmentvlekken verwijderen gezicht egale huid

Bijna iedereen heeft pigmentvlekken op zijn lichaam of gezicht. Blootstelling aan de zon is een grote factor in het ontstaan van pigmentvlekken, maar er zijn nog factoren waar we ons beter van bewust zijn bij het voorkomen van deze donkere vlekken.

Pigmentvlekken zijn ophopingen van pigment in je huid en deze komen voor in allerlei formaten en kleuren. Hyperpigmentatie ontstaat bij een overproductie van melanine op bepaalde plaatsen op je gezicht of lichaam en dit uit zich in veel pigmentvlekjes. Daardoor verdwijnt je egale huid en krijg je  een ongelijkmatige teint.

Wat zijn de grootste oorzaken van pigmentvlekken?

 • ( onbeschermde ) blootstelling aan de zon
 • hormonale invloeden ( anticonceptiepil )  
 • huidontstekingen of wondjes
 • medicatie
 • bepaalde ziekten
 • chemicaliën in huidverzorgingsproducten
 • vervuiling in de lucht
 • genetica

Onze 5 tips voor een egale huid die écht resultaat geven

Tegenwoordig zijn er tal van schoonheidsbehandelingen of make-up die pigmentvlekjes minder zichtbaar maken. Máár nog beter is om ze preventief te voorkomen. Krijg een egale huid dankzij deze effectieve tips;

1. Ten eerste, gebruik vanaf een jonge leeftijd dagelijks een hoogwaardige zonbescherming. De UV-stralen van de zon zorgen ervoor dat het pigment in de huid vermeerdert en daardoor kan je huid verkleuren en donkere vlekjes ontwikkelen. Kies voor een merk die beschermt tegen UV-stralen én UVA-stralen.

2. Ten tweede, eet voldoende fruit en groenten die rijk zijn aan antioxidanten. Vitamine C en Vitamine E zijn krachtige antioxidanten die de schade van de zon op je huid kunnen herstellen. Deze vitamines verhelderen de huid, corrigeren bestaand pigment en helpen de vorming van nieuw pigment tegen te gaan. Daarnaast tonen vele studies aan dat de combinatie van Vitamine C én Vitamine E de meest effectieve remedie is om hyperpigmentatie te verminderen.

3. Ook het hebben van voldoende vocht in de huid helpt om de huid er jeugdig uit te laten zien door rimpels te verminderen, de elasticiteit te verbeteren en om pigmentvlekken te egaliseren. Je huid heeft de juiste hoeveelheid water en hydratatie nodig om haar natuurlijke glow te behouden. De huid kan uitgedroogd raken door o.a. blootstelling aan de zon en droge lucht, bepaalde medische aandoeningen, roken en ongezonde voedingskeuzes kunnen allemaal bijdragen aan uitdroging van de huid. Bovendien is het hydrateren van je huid essentieel zodat cel vernieuwing wordt gestimuleerd. Ook de ingrediënten hyaluronzuur en collageen stimuleren cel vernieuwing in het lichaam.

4. Daarnaast is het belangrijk om wondjes, puistjes en insectenbeten gerust te laten. Door te krabben of wondjes open te maken, zal er een ontsteking op je huid plaatsvinden. Ook dat zorgt op zijn beurt voor het ontstaan van pigmentvlekken. Ik begrijp het, je wil niet rondlopen met een puistje en duwt deze uit of je krabt aan een muggenbeet zodat de jeuk vermindert, maar het enige échte resultaat is dat je de huid beschadigt. Dus doe het niet!

5. Tot slot kan het gebruik van agressieve producten op je huid leiden tot een droge en geïrriteerde huid. Kies voor milde huidverzorgingsproducten die niet irriteren, aangezien irritatie een oorzaak is pigmentvlekken en ze kan verergeren. Verder bevatten onze verzorgingsproducten natuurlijke ingrediënten die daarbij ook kunnen helpen. Bijvoorbeeld de gezichtsserum bevat aloë vera en daarvan is bewezen dat het helpt bij pigmentvlekken. Ook rozenwater helpt om hyperpigmentatie te behandelen en donkere vlekken te verminderen.

 • 1) online
  – https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/7027767/
  – https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7802860/

 • 2) literatuur

De informatie op onze blog is louter informatief. Onze tips of adviezen die we in de blogartikels meegeven, vervangen in géén geval het advies van een arts of apotheker. Raadpleeg bij klachten of ziekte steeds uw behandelende gezondheidstherapeut/ arts of apotheker.*

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat onze klanten zeggen
469 beoordelingen
× Gratis advies nodig?