Keelpijn: oorzaken en natuurlijke middeltjes

Natuurlijke remedies keelpijn

Keelpijn gaat gepaard met pijn, jeuk of irritatie van de keel die vaak erger wordt als je slikt. De meest voorkomende oorzaak van keelpijn is een virale infectie, zoals verkoudheid of griep. Je preventief hiertegen beschermen is een begin, maar wat kan je zelf doen als je last hebt van keelpijn? *

Keelpijn symptomen*

Symptomen van een zere keel kunnen variëren, afhankelijk van de oorzaak;

 • Pijn of een krassend gevoel in de keel
 • Pijn die verergert bij slikken of praten
 • Moeite met slikken
 • Pijnlijke, gezwollen klieren in uw nek of kaak
 • Gezwollen, rode amandelen
 • Witte vlekken op je amandelen
 • Een hese of gedempte stem

Infecties die keelpijn veroorzaken, kunnen andere klachten veroorzaken;

 • Koorts
 • Hoest
 • Loopneus
 • Niezen
 • Pijn in het lichaam
 • Hoofdpijn

5 natuurlijke remedies tegen keelpijn

Tip 1: Gorgelen met zout water
Zout water is een geweldig huismiddeltje voor keelpijn, omdat het zwelling kan verminderen en ontstekingen en irritatie kan kalmeren. Het kan ook helpen om infecties of irriterende stoffen naar het oppervlak van je keel te trekken, waar het lichaam er beter mee om kan gaan.

Tip 2: Neem een stoomdouche
Stoom helpt je luchtwegen te bevochtigen. De weefsels in je keel produceren onder normale omstandigheden slijm en als ze opgezwollen zijn, kunnen ze droog en krassend worden. Vochtigheid kan helpen om wat vocht terug in het gebied te brengen, waardoor het wordt verzacht.

Tip 3: Vermijd zure voedingsmiddelen
Alles wat je eet of drinkt die reflux zou kunnen opwekken, kan een zere keel verlengen of verergeren. Om die reden worden deze voedingsmiddelen afgeraden; frisdrank, gefrituurd voedsel en citrusvruchten.

Tip 4: Drink kruidenthee
Je kunt ook allerlei theesoorten proberen om je keel te kalmeren. Veel kruidentheeën hebben een positief immuun effect en helpen ons lichaam infecties te bestrijden. Ons advies? Een ​​thee met Echinacea: het is aangetoond dat het je immuunsysteem een ​​boost geeft.

Tip 5: Bedek en verzacht je keel met honing
Er is een reden waarom honing een populair ingrediënt is in hoestmedicijnen en thee: het heeft antibacteriële eigenschappen, bedekt je keel om irritatie te verminderen en voegt een zoete smaak toe aan je kopje. Voeg eenvoudig een eetlepel toe aan warm water of thee en drink weg totdat u voelt dat uw symptomen verminderen.

Hier zijn enkele geweldige supplementen bij keelpijn*:

Airwayz+ en Airwayz+MSM
Beide supplementen bevatten allerlei plantenextracten die een ondersteuning bieden van de luchtwegen. Het bevat o.a. eucalyptus die kan helpen bij het verlichten van keelpijn en kan helpen om vrijer te ademen.

Propolis
Propolis druppels kunnen bijdragen tot verlichting voor de keel en helpt om de keel te verzachten ( bij irritaties ).

Zinkimmun
Zinksupplementen zijn belangrijk voor de ondersteuning van het immuunsysteem.

Nutri-C1000+
Vitamine C draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem.

Sirolung
Deze siroop bevat naast eucalyptus en zoethout ook weegbree. Weegbree kan helpen bij het verzachten van de luchtwegen en kan helpen bij het verlichten van een kriebelig gevoel diep in de keel.

Vroeger werden vooral rauwe ajuinen en knoflook gebruikt in gerechten om keelpijn / verkoudheden te behandelen. Vandaag de dag is Kurkuma een populair kruid dat je zeker aan je voedingspatroon moet toevoegen. De ontstekingsremmende eigenschappen zijn bewezen en ze kunnen helpen om van je zere keel af te komen.

Bij ernstige klachten en symptomen, bel je huisarts of apotheek voor advies.

De informatie op onze blog is louter informatief. Onze tips of adviezen die we in de blogartikels meegeven, vervangen in géén geval het advies van een arts of apotheker. Raadpleeg bij klachten of ziekte steeds uw behandelende gezondheidstherapeut/ arts of apotheker.*

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat onze klanten zeggen
475 beoordelingen
× Gratis advies nodig?