Thuis sporten? Het kan!

Blijf in beweging en sport thuis

Wanneer het buiten kil en nat wordt, blijven we liever thuis dan dat we in dat herfstige weer gaan sporten. Het is een lastige uitdaging die ervoor zorgt dat we minder bewegen tijdens deze maanden. Gelukkig hoef je helemaal niet ver te gaan, want ook thuis kunnen we sporten.

Allemaal de trap op

Neem jij vaak de trap? Een paar keer per dag de trap op en neer stappen of lopen en je traint je billen zonder veel extra moeite. Als je een goed evenwicht hebt en je armspieren ook wilt trainen, neem dan lichte gewichtjes, je boodschappen, een wasmand,… of iets anders mee.

Traplopen is een alledaagse activiteit voor mensen die in een appartementsgebouw of huis met meerdere verdiepingen wonen. Je hebt er geen materiaal voor nodig en je hoeft je ook niet te verplaatsen.

Motiveer jezelf

Je motivatie heeft een invloed op hoeveel energie je in een work-out kwijt kan. Een trucje, om ervoor te zorgen dat je thuis vaker beweegt, is het inplannen van enkele vaste sportdagen. Met wat leuke muziek op de achtergrond of in de oren is het ook een stuk makkelijker om je eens goed uit te leven tijdens het bewegen.

Wat ook altijd werkt, is je vooruitgang bijhouden. Na verloop van tijd zal je zien dat bewegen écht de moeite waard is en dat je steeds beter wordt en je beter voelt!

Yoga of ochtendgymnastiek

Twee ideale sporten die je gemakkelijk thuis kan doen en waarvoor je amper materiaal nodig hebt! Voor yoga een fijn yogamatje en voor de ochtendgymnastiek komt een fitness wel van pas. De yogamat maakt het sporten op de grond een stukje aangenamer. Je kunt het vooral gebruiken voor de grondoefeningen. Beide sporten zorgen ervoor dat je op termijn leniger wordt en het is een manier om de spieren soepel te houden.

Op YouTube zijn er veel filmpjes te vinden die jou hierin kunnen begeleiden als je een beginner bent. Als je graag de les volgt van een Vlaamse dan kan ik jou deze video aanraden van Valerie: Yoga voor beginners. Ik ken haar persoonlijk niet, maar ik vind het een zeer goede video met uitleg. En voor ochtendgymnastiek kan je eens deze video van Seniorengym van Moove eens bekijken.

Er zijn ook heel wat andere oefeningen die je staand, op een stoel of zelfs in de zetel kan doen. Het belangrijkste is, blijf vooral bewegen ! 😉

Toch naar buiten?

Het is vanzelfsprekend maar als je er zin in hebt, ga wandelen, hardlopen of fietsen. Als je aan je conditie en uithoudingsvermogen wil werken, is het essentieel om af en toe een cardiotraining te doen. Kies een leuke plek zoals in het bos, langs het strand of gewoonweg rondom je huis.

Al die bladeren in je tuin of langs de oprit, werk genoeg ook tijdens de herfst- en wintermaanden. Werken in de tuin is niet altijd even leuk, maar wel heel gezond! Gemiddeld kan je zo’n 300 calorieën per uur verbranden als je groene vingers hebt! Overdrijf gewoon niet en doe niet alles in één dag. Anders krijg je klachten zoals spier- en rugpijn.

Op de meeste smartphones vandaag de dag zit er een gezondheidsapplicatie waarop je dagelijks je aantal stappen kunt bijhouden. Dit werkt motiverend en kan dus helpen om elke dag in beweging te blijven.

De informatie op onze blog is louter informatief. Onze tips of adviezen die we in de blogartikels meegeven, vervangen in géén geval het advies van een arts of apotheker. Raadpleeg bij klachten of ziekte steeds uw behandelende gezondheidstherapeut/ arts of apotheker.*

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat onze klanten zeggen
469 beoordelingen
× Gratis advies nodig?