Je gezondheid op je gezicht

In China hebben geneesheren eeuwen geleden een vorm van gelaatsdiagnose ontwikkeld om verschillende ziektes en afwijkingen in het menselijk lichaam te analyseren. Op deze manier ging men te werk om preventief ziektebeelden op te sporen en te behandelen. Enkele voorbeelden;

Wat zegt mijn huidskleur over mijn gezondheid?

Als de kleur van onze huid verandert, wijst dat op een bepaalde toestand van het lichaam. Zo is een bleke huid vaak een teken van ijzertekort. Meer dan 100 miljoen mensen wereldwijd krijgen hiermee te kampen. Wie te weinig ijzer in zijn of haar bloed heeft, ziet dat vaak aan een bleke huid of donkere kringen rond de ogen. Andere symptomen; futloos, snel buiten adem, rusteloze benen, …

Wat zeggen mijn ogen over mijn gezondheid?

De plaats tussen de ogen heeft een link met de lever. Acne, roodheid of andere huidproblemen in deze zone geven aan dat de lever het hard te verduren krijgt. Uitstapjes die veel alcohol en fastfood met zich meebrengen kunnen hier aan de oorzaak liggen.

Wist je dat wanneer je huid en ogen geel lijken, dat vaak wijst op geelzucht? Je lever kan beschadigd of ontstoken zijn en het is belangrijk dat snel aan te pakken. Ongezonde eetgewoontes, infecties en chronisch alcoholmisbruik kunnen je lever ernstig beschadigen.

Wat zeggen mijn lippen over mijn gezondheid?

Een koortslip / koortsblazen rond je lippen en mond worden veroorzaakt door het type 1 herpesvirus. Zodra je het virus krijgt, kom je er nooit meer vanaf. Deze blaasjes kunnen uitbreken als je ziek, angstig of oververmoeid bent. Iemand met een zwak immuunsysteem die het virus heeft, zal hier vaak last van hebben. Ze verdwijnen gelukkig meestal vanzelf.

Iedereen heeft weleens droge of gebarsten lippen, vooral in de winterperiode. Balsems kunnen dit verhelpen en ze vochtig houden. Maar soms zijn droge lippen een teken van een bepaald gezondheidsprobleem, zoals uitdroging. Ze kunnen ook wijzen op een allergische reactie.

Wat zegt mijn neus over mijn gezondheid?

Een rode neus hebben wanneer het erg koud is of je verkouden bent, is perfect normaal. Maar het kan ook duiden op een allergische reactie. Producten zoals make-up, alcoholische reinigingsproducten, chemische verzorgingsproducten,… kunnen een rode neus veroorzaken. Bij een allergische reactie kunnen de adertjes in de neus zelfs springen, waardoor er extra roodheid ontstaat.

Je gezondheid op je gezicht: waarom heb ik veel rimpels?

Bij mensen die dagelijks 10 sigaretten of meer roken zie je dat de huid in hun gezicht meer verouderen dan bij niet-rokers. Roken breekt collageen af, waardoor rokers sneller diepere rimpels krijgen. Ook breekt roken vitamine C af, een belangrijk antioxidant voor de vorming van collageen.

Wat zegt mijn huidskleur over mijn gezondheid? Wat zeggen mijn ogen over mijn gezondheid? … Je gezondheid op je gezicht aflezen is dus wel degelijk mogelijk. Heb jij nog vragen? Of andere tips? Deel ze gerust met ons. 

De informatie op onze blog is louter informatief. Onze tips of adviezen die we in de blogartikels meegeven, vervangen in géén geval het advies van een arts of apotheker. Raadpleeg bij klachten of ziekte steeds uw behandelende gezondheidstherapeut/ arts of apotheker.

2 reacties op “Je gezondheid op je gezicht

    • julieve zegt:

      Dankjewel Martine! 😀
      Laat gerust weten als er een thema of onderwerp is waarover je meer te weten wil komen. Dan schrijf ik daar ook zeker een blogberichtje over . Groetjes, Julie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat onze klanten zeggen
469 beoordelingen
× Gratis advies nodig?