Natuurlijke remedies voor het bestrijden van een verkoudheid

Natuurlijke remedies bij een verkoudheid

Heb je een verkoudheid opgelopen? Niet leuk, maar wees gerust, er zijn veel dingen die je kunt doen om de symptomen te verlichten. Natuurlijke remedies bij een verkoudheid? Wij kunnen jou helpen met onderstaande tips en informatie.

Natuurlijke remedies bij een verkoudheid: warm, heter, heetst

Wanneer de koude temperaturen in het land zijn, kunnen een tasje kippensoep en hete gemberthee je symptomen al wat verlichten. Hoezo? Warmtebronnen zijn heel belangrijk bij een verkoudheid zo zal de warmte van thee of soep slijmen helpen losmaken, waardoor het gemakkelijker wordt om uit te hoesten. Stoom werkt op dezelfde manier. Een heerlijke douche of warm bad zal je verstopte neus en hoofd verlichten.

Natuurlijke remedies bij een verkoudheid: blijf gehydrateerd

Als je verkouden bent, maakt je lichaam meer slijm aan. Slijm maken verbruikt het vocht van je lichaam. Het krijgen van extra vloeistoffen verdunt het slijm waardoor je het gemakkelijker ophoest. Beperk drankjes met cafeïne en alcohol, omdat ze je lichaam nog meer uitdrogen. Er bestaan supplementen die slijmen vloeibaarder maken en ze daardoor gemakkelijker loskomen? Ontdek meer over ons supplement NAC1000+.

Kalmeer je huid

De zakdoekjes liggen overal want je snuit je neus veel als je verkouden bent. Het resultaat kan een rode, schrale huid op en onder je neus zijn. Smeer een beetje vaseline of egyptian magic crème aan die beschadigde plekjes op je huid.

Voorkom verspreiding

Het is aangeraden om thuis te blijven terwijl je verkouden bent. Als je buitenkomt, probeer dan het aantal mensen te beperken waarmee je in contact komt. Bedek je mond met de binnenkant van je elleboog als je hoest of niest om te voorkomen dat je ziektekiemen op je handen krijgt.

Natuurlijke remedies bij een verkoudheid: overweeg supplementen

Sommige supplementen kunnen een verkoudheid verkorten, maar niet genezen. Vraag uw gezondheidsconsulent naar de positieve effecten van zink, vitamine C en echinacea.

Raadpleeg altijd een gezondheidsconsulent of arts voordat u je begint met een nieuw supplement of medicijn. Wees gerust een verkoudheid verdwijnt meestal binnen ongeveer een week, dus doe het rustig aan en verzorg jezelf! 

De informatie op onze blog is louter informatief. Onze tips of adviezen die we in de blogartikels meegeven, vervangen in géén geval het advies van een arts of apotheker. Raadpleeg bij klachten of ziekte steeds uw behandelende gezondheidstherapeut/ arts of apotheker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat onze klanten zeggen
475 beoordelingen
× Gratis advies nodig?