Hoe kom je van een schimmelnagel af?

hoe geraak je van schimmelnagels af dankzij zilverwater

Schimmelnagel is een veel voorkomende infectie van de nagel. Het begint als een witte of geelbruine vlek onder de punt van jouw vinger- of teennagel. Naarmate de schimmelinfectie dieper doordringt, kan de nagel verkleuren, dikker worden en aan de rand afbrokkelen. Een vervelend kwaaltje waar je graag zo snel mogelijk vanaf wilt!

Oorzaak van schimmelnagels

Overal rondom ons zijn schimmels te vinden. Gelukkig beschermt onze huidbarrière ons tegen het binnendringen van schimmels in ons lichaam. Wanneer de huidbarrière verstoord is of beschadigd, hebben we minder bescherming en kan dat ervoor zorgen dat schimmels in je huid en nagels kunnen groeien. Wat kan onze huidbarrière beschadigen?

  • Zepen en shampoos gebruiken die chemicaliën, parfums, parabenen en/ of sulfaten bevatten en dus onze huidbarrière aantasten
  • Te lang in bad gaan / douches nemen
  • Een verzwakte immuniteit
  • Bepaalde huidziektes

Schimmelnagels zijn besmettelijk. De schimmel bestaat uit kleine schilfertjes en wanneer die loskomen en vervolgens op de huid of nagels van iemand anders terecht komen, kan je het dus doorgeven. Vermijd daarom de kleedkamers en douches bij je sportvereniging of publieke zwembaden wanneer je kampt met schimmelnagels. Wil je van je schimmelnagels af dankzij een pijnloze behandeling met een natuurlijk middel? Lees hoe zilverwater kan helpen bij de behandeling van schimmelnagels.

Alternatieve behandeling van schimmelnagels

Zilverwater is een gekende remedie die wordt gebruikt voor de behandeling van bacteriële, virale en schimmelinfecties. Ook bij wonden op de huid blijkt zilverwater enorm heilzaam. Nu de basisgebruiken van colloïdaal zilverwater zijn besproken, is het tijd om te praten over hoe je het op de juiste manier kunt inzetten bij schimmelnagels specifiek.

1.    Een voetbad met zilverwater

Het weken van de voeten in een voetbad is de meest voorkomende manier om colloïdaal zilver te gebruiken voor nagelschimmel.

Je kan jouw handen en voeten weken voor nagelschimmel of voetschimmel in een voetbadje dit gedurende 10-15 minuten. Voeg zo’n 10- 15ml per liter warm water toe aan het voetbad. Herhaal voor de beste resultaten.

2.    Wattenbollen of – schijfjes doordrenken met zilverwater

Hierbij zijn er enkele stappen die je best volgt;

  • Knip je nagels en nadat je je nagels hebt geknipt en gereinigd, dompel je een watje in colloïdaal zilver. Deze procedure moet voor elke aangetaste teennagel worden herhaald.
  • Bij het aanbrengen van de geweekte wattenbolletjes op de aangetaste teennagel.
  • Wikkel elk wattenbolletje met een verband. Nadat je het verband en het watje een nacht hebt laten zitten, maak je je teennagels schoon als je wakker wordt.
  • De beste resultaten worden bereikt als je deze routine enkele weken herhaalt.

Zilverwater is een wonderproduct om in huis te hebben. Het is 100% natuurlijk én veilig! Het kan helpen bij allerlei kwaaltjes of huidaandoeningen bij mens en dier.

De informatie op onze blog is louter informatief. Onze tips of adviezen die we in de blogartikels meegeven, vervangen in géén geval het advies van een arts of apotheker. Raadpleeg bij klachten of ziekte steeds uw behandelende gezondheidstherapeut/ arts of apotheker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat onze klanten zeggen
469 beoordelingen
× Gratis advies nodig?