Gezond de feestdagen doorkomen?

Gezond de feestdagen doorkomen

Tijdens de komende feestdagen wordt het je niet bepaald makkelijk gemaakt om verleidingen te weerstaan. Aperitief, voorgerecht, soep, hoofdgerecht, dessert en al die glaasjes bubbels. Het is in deze periode makkelijker dan ooit om te zwichten voor ongezonde lekkernijen! Gun je jezelf genoeg van dat lekkers, maar overdrijf gewoon niet. Wij hebben enkele tips voor jou om het ‘overdrijven’ te beperken zodat je volop kan genieten.

Plan een gezamenlijke wandeling tijdens de kerstperiode

Wat doe je tweede kerstdag? Deze dag leent zich uitstekend voor een familiewandeling in de natuur. Jong en oud kan mee! Gezond de feestdagen doorkomen begint dus met beweging toevoegen aan je dagelijkse routine 😉

Kies voor de meest ‘gezonde’ alcohol tijdens de feestdagen

Met kerst wordt er vaak veel gedronken, dus kies dan voor een wijntje. Rode wijn is iets gezonder dan wit. Bier en cocktails zou je best vermijden. Als je een kater wil vermijden, drink dan na elk glas wijn een glas water. Gezond de feestdagen doorkomen kan ook door alcohol helemaal te schrappen.

Eet thuis zo gezond mogelijk

Als je bij iemand bent uitgenodigd met kerstavond en je weet dat het een culinair spektakel gaat worden, dan is het best om die dag te starten met een gezond ontbijt én lunch. Dan mag dat stukje kerststronk wel.

Knuffels uitdelen

Je vrienden en geliefden een knuffel geven, doe je best zoveel mogelijk. Knuffelen is heel gezond want door te knuffelen maakt je lichaam oxytocine aan, ook het knuffelhormoon genoemd.

Bewust blijven

De belangrijkste tip om gezond de feestdagen door te komen is: blijf bewust van je eigen keuzes. Als het belangrijk voor je is om gezond te eten, dan zal je daar echt voor moeten blijven kiezen. Zie de feestdagen in dat geval als een kans om je discipline te versterken. Sta stil bij de dingen die écht belangrijk zijn voor jezelf en wees daarin een voorbeeld voor anderen.

Ga niet plots diëten na de feestdagen

Stop niet na de feestdagen plots met eten. Je denkt misschien dat je dan echt moet vasten na alles wat je gegeven hebt, maar dat is niet gezond. Je lichaam komt in een overlevingsmodus door het vasten, waardoor je net zo hard weer aankomt. Ga gewoon meer sporten en neem je gezond eetpatroon weer op.

De informatie op onze blog is louter informatief. Onze tips of adviezen die we in de blogartikels meegeven, vervangen in géén geval het advies van een arts of apotheker. Raadpleeg bij klachten of ziekte steeds uw behandelende gezondheidstherapeut/ arts of apotheker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat onze klanten zeggen
469 beoordelingen
× Gratis advies nodig?