Waar is zink goed voor in je lichaam?

Zink in je lichaam supplement

Zink is een belangrijk mineraal voor het lichaam. Het vervult tal van verschillende functies zoals het bijdragen tot de normale werking van het immuunsysteem, de instandhouding van een normale huid en de instandhouding van normale testosterongehalten in het bloed. Door de verscheidenheid in werking kan het een invloed hebben op onze algemene gezondheid.

Waarom zink picolinaat kiezen?

Zink picolinaat wordt tot driemaal beter opgenomen in het lichaam dan een andere vorm zoals zink citraat. Onze samenstelling in het supplement Zinkimmun bevat 112,50mg zink picolinaat per tablet, wat het een hooggedoseerde formule maakt en dus 1 tablet per dag volstaat.

Waar zit zink in ?

Veel senioren nemen jammer genoeg niet genoeg zink op, een ondergewaardeerde micronutriënt. Via onze voeding kunnen we zink opnemen in het lichaam. Oesters, mosselen, rundvlees, kip, tofu, varkensvlees, zaden, kaas, noten, linzen, yoghurt, havermout en champignons bevatten een hoge dosis zink. Als er klachten optreden in het lichaam door een zinktekort, is hetgeen we uit de voeding halen niet voldoende. Bespreek het met jouw gezondheidsprofessional en overweeg een zink supplement.

Klachten door een zink tekort?

Een tekort aan zink in je lichaam kan op termijn zorgen voor allerlei klachten. Hoe kan je zelf zo’n tekort herkennen? Indien je last hebt van onderstaande klachten is het dus aangeraden dit te bespreken met een arts of apotheker.

  • Problemen aan de huid en slijmvliezen
  • Geur- en smaakverlies
  • Zwakker immuunsysteem

Zink en de immuniteit

Als je de productpagina van Zinkimmun zal bekijken, zie je dat er veel gezondheidsclaims zijn voor dit super-mineraal. Eén van de belangrijkste functies is dat zink bijdraagt tot de normale werking van het immuunsysteem. Daardoor zal de duur en ernst van milde ziektes zoals een verkoudheid afnemen. Bijvoorbeeld: je hebt een verkoudheid. Je lichaam zal cytokinen aanmaken. Cytokinen zijn moleculen en zetten andere cellen aan tot replicatie, ontwikkeling en de bestrijding van ziekten. Zink zal de aanmaak van deze moleculen afremmen waardoor je minder snel en minder lang ziek bent. Een kuur zink kan je weerstand m.a.w. een goede boost geven 😉

De informatie op onze blog is louter informatief. Onze tips of adviezen die we in de blogartikels meegeven, vervangen in géén geval het advies van een arts of apotheker. Raadpleeg bij klachten of ziekte steeds uw behandelende gezondheidstherapeut/ arts of apotheker.*

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat onze klanten zeggen
484 beoordelingen
× Gratis advies nodig?