Bescherm jezelf tegen spier- en gewrichtspijn

spier- en gewrichtspijn

Door het leven gaan met spier- en gewrichtspijn is niet bevorderlijk voor de levenskwaliteit. Lees onderstaande info en ontdek hoe je jezelf kan beschermen naar de toekomst toe.

Soepele gewrichten op elke leeftijd?

Een zeer bekende reumatische aandoening is artrose. Hierbij gaat de kwaliteit van het kraakbeen in de gewrichten achteruit en kan het kraakbeen zelfs volledig verdwijnen. Ondanks wat velen denken is artrose geen ouderdomsziekte, het kan op elke leeftijd optreden. De aandoening komt voornamelijk voor in de gewrichten van de handen, knieën en heupen.

Gewrichten zijn de onderdelen van het lichaam die een belangrijke functie hebben op het vlak van beweeglijkheid, evenwicht en stabiliteit. Lees ook in dit boek hoe belangrijk de juiste voeding is voor je gewrichten. Pijn aan de gewrichten kan leiden tot een beperkte mobiliteit, vermoeidheid en inactiviteit. Gewrichtspijnen komen vaak voor bij koud en vochtig weer. Ook de vloeistof in de gewrichten wordt niet meer voldoende geproduceerd, waardoor botten tegen elkaar gaan schuren. Hierdoor kan bijvoorbeeld artrosepijn ontstaan.

Het is belangrijk dat naargelang we ouder worden, dat we meer zorg dragen voor onze gewrichten. Er bestaan voedingssupplementen die je helpen om op tijd je botten en gewrichten te ‘smeren’. In ons aanbod hebben we verschillende producten die je gewrichten gezond en soepel houden, maar daarnaast ook de normale werking van de botten instandhouden.

Natuurlijke ondersteuning van de gewrichten

Gramulos bevat o.a. MSM, plantaardige glucosaminesulfaat, chondroïtinesulfaat, magnesium, calcium en vitamine C. Al deze ingrediënten spelen een rol bij de ondersteuning van de gewrichten en bindweefselstructuren;

  • Glucosamine is betrokken bij de vorming van gewrichtsoppervlakken, pezen, ligamenten, botweefsel etc. Deze geven structuur aan collageen en zorgen voor de optimalisering van het bindweefsel.
  • Chondroïtinesulfaat is een natuurlijke substantie van bindweefsel en kraakbeen.
  • MSM is een natuurlijke vorm van organisch zwavel en het is onder andere een bestanddeel van bindweefsel, spieren, huid, haar en nagels.
  • Calcium en magnesium dragen bij tot de instandhouding van normale botten.
  • Vitamine C draagt bij tot de normale collageenvorming voor de normale werking van de botten.
  • Ook draagt Vitamine C bij tot de normale collageenvorming voor de normale werking van het kraakbeen.
  • Vitamine C draagt bij tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress.

Gramulos is ons nr. 1 product die bijdraagt tot een natuurlijke ondersteuning van de gewrichten. Wil je meer informatie of heb je een persoonlijke vraag? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Laat spier- en gewrichtspijn geen kans kijken en neem preventief je voorzorgen. Ondersteun je lichaam met de juiste producten!

De informatie op onze blog is louter informatief. Onze tips of adviezen die we in de blogartikels meegeven, vervangen in géén geval het advies van een arts of apotheker. Raadpleeg bij klachten of ziekte steeds uw behandelende gezondheidstherapeut/ arts of apotheker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat onze klanten zeggen
469 beoordelingen
× Gratis advies nodig?