Vitamine C : het geheime ingrediënt voor een stralende huid

Vitamine C goed voor een stralende huid

Zowat elk huidtype kan baat hebben bij een dagelijkse behandeling van vitamine C. De verhelderende, verstevigende, verzachtende en verzorgende effecten van de antioxidant maken de huid merkbaar meer stralend.

Vitamine C is goed voor je huid

Of je nu een gevoelige, droge huid hebt of je wilt gewoonweg je prachtige huidskleur behouden? Door vitamine C aan je dagelijkse routine toe te voegen, krijg je vrijwel meteen als op lange termijn heel wat positieve resultaten ervaren.

Vitamine C (ofwel ascorbinezuur op sommige ingrediëntenlijsten) is grondig bestudeerd op vlak van de gevolgen voor huid. Ascorbinezuur is van alle soorten vitamine C het meest gekend. Ascorbinezuur is veelvuldig onderzocht op de voordelen voor de huid en kom je dikwijls tegen in natuurlijk samengestelde huidverzorgingsproducten. Zoals alle antioxidanten kan het helpen bij het beperken van de vorming van vrije radicalen in de huid die wordt veroorzaakt door alles van UV-stralen tot vervuiling.

Verder kan vitamine C het bestaande collageen ondersteunen en heeft het zelfs een aantal beschermende eigenschappen tegen de zon. Omdat het mild exfoliërend is, kan het helpen tegen donkere vlekken en zal het de huid ophelderen zodat (rimpel)lijnen minder zichtbaar lijken. Een product met een lage dosis vitamine C kan de huid herstellen en voeden, zeker indien het product uiteraard nog andere effectieve ingrediënten bevat.

Vitamine C is in heel wat lekkere voeding terug te vinden, denk maar aan sinaasappels, kiwi’s, boerenkool, broccoli en nog veel meer. Een supplement met vitamine C, kan ook een goede aanvulling zijn indien je niet genoeg vitamine C opneemt via je voeding. Wil je je huid mooi houden of wil je zorgen voor wat extra ‘glow’? Dan zal een dosis vitamine C goed van pas komen. Een product met vitamine C als ingrediënt, zorgt voor een frissere blik en een jonger uitziende huid.

Alle voordelen van vitamine C voor je huid

  • Het is een krachtige antioxidant die de huid beschermt tegen irritatie en vervuiling
  • Het verbetert het natuurlijke genezingsproces waardoor bijvoorbeeld rode vlekken na puistjes vervagen
  • Verhoogt de werkzaamheid van een zonnebrandproduct en biedt de huid een betere bescherming tegen uv-stralingen
  • Zal zichtbare schade door de zon en oppervlakkige pigmentvlekken doen vervagen
  • Gaat een doffe, vlekkerige huid verfrissen

P.S. Ken je de Egyptian Magic crème al? Deze bevat o.a. olijfolie, bijenwas, propolis, honing, … maar ook de vitamines A, C, D, E en K. Deze crème is een volledig natuurlijke crème die de uitgedroogde of geïrriteerde huid kan verzorgen. Niet alleen tijdens de wintermaanden, maar ook na teveel blootstelling aan de zon, kan deze crème verzachtend werken.

Egyptian Magic crème is magisch!

De informatie op onze blog is louter informatief. Onze tips of adviezen die we in de blogartikels meegeven, vervangen in géén geval het advies van een arts of apotheker. Raadpleeg bij klachten of ziekte steeds uw behandelende gezondheidstherapeut/ arts of apotheker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat onze klanten zeggen
469 beoordelingen
× Gratis advies nodig?