Natuurlijke remedie tegen hoofdpijn?

Natuurlijke remedie tegen hoofdpijn

Wat is de oorzaak van mijn hoofdpijn? Is er een oplossing?

Hoofdpijn zal vaak een probleem ergens anders in het lichaam aanduiden. Spierspanning in de nek en schouders, een allergische reactie op voedsel, … zijn dikwijls de oorzaak.

Wat zijn de belangrijkste oorzaken van hoofdpijn? 

  • Stress: een rustige zit- of lighouding met gesloten ogen is een goede manier om hoofdpijn te verlichten. Voel je je gestresseerd? Dan is dit een manier om de hoofdpijn en spanning te verlichten.
  • Voeding: vermijd het eten van sinaasappels, kaas en chocolade. Deze voedingsmiddelen staan ervoor gekend dat ze migraine kunnen opwekken. Verder laat je koffie en alcohol ook best staan.
  • Vermoeide ogen: te lang achter je laptop werken kan zorgen voor vermoeide ogen en daardoor hoofdpijn en migraine veroorzaken. Neem regelmatig een pauze!
  • Oververmoeidheid: luister naar je lichaam en las een extra pauze in. Plan een verlengd weekendje, neem een snipperdag, … voor je eigen gezondheid. Jezelf teveel pushen/ oververmoeidheid kan chronische hoofdpijn als gevolg hebben.

Andere oorzaken van hoofdpijn

  • Spierspanning
  • Ziekten en infecties
  • Depressie

! Bij lang aanhoudende of terugkerende hoofdpijn raadpleeg een gezondheidsspecialist.

Een supplement als natuurlijke remedie tegen hoofdpijn? Ja, wij hebben het! 

Moederkruid is een natuurlijke remedie tegen hoofdpijnaanvallen. Je neemt dit best preventief  en niet pas wanneer je een aanval hebt. Ons supplement Feverphew+ bevat 500 mg moederkruid.

Van vitamine C en B ( vooral vitamine B3 ) en het mineraal magnesium wordt gezegd dat ze migraine symptomen verlichten.

Nog een natuurlijke remedie tegen hoofdpijn?

Groenten die helpen om hoofdpijn te verlichten zijn; wortels, selderij, bieten, komkommer, spinazie en peterselie. Deze zijn uiteraard het meest effectief als je ze perst en dan opdrinkt als een lekkere smoothie of sapje.

De informatie op onze blog is louter informatief. Onze tips of adviezen die we in de blogartikels meegeven, vervangen in géén geval het advies van een arts of apotheker. Raadpleeg bij klachten of ziekte steeds uw behandelende gezondheidstherapeut/ arts of apotheker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat onze klanten zeggen
469 beoordelingen
× Gratis advies nodig?