Visolie en Vitamine E, een ideale combinatie!

Visolie en Vitamine E

Visolie en Vitamine E samen innemen heeft veel voordelen voor het lichaam. Visolie en vitamine E hebben veel vergelijkbare én complementaire fysiologische functies, dus samen bieden ze allerlei gezondheidsvoordelen.  

Anti-inflammatoire voordelen van visolie en vitamine E

Door visolie en vitamine E samen te nemen, helpt het de ontstekingswaardes in het lichaam onder controle te houden, want beide supplementen helpen ontstekingen te bestrijden.

Normaal gesproken gebruikt jouw lichaam de vetten van je cellen om ontstekingschemicaliën te maken, eicosanoïden genaamd. De eicosanoïden gemaakt van andere soorten vetten veroorzaken een krachtige ontstekingsreactie, terwijl eicosanoïden gemaakt van omega-3-vetzuren minder ontstekingen veroorzaken. Als gevolg hiervan verminderen hogere niveaus van omega-3-vetzuren in je lichaam de algehele ontstekingswaardes.

Vitamine E bestrijdt ontstekingen door het niveau van pro-inflammatoire verbindingen in jouw lichaam te verlagen, en de antioxiderende functie van Vitamine E bestrijdt cel beschadiging die op zijn beurt een ontsteking zou veroorzaken. 

Visolie en vitamine E en de voordelen voor jouw huid

Visolie en vitamine E werken ook in combinatie om de gezondheid van de huid te bevorderenOmega-3-vetzuren helpen om je huid te beschermen tegen schade door de zon, omdat ze schade aan collageen minimaliseren. Collageen wordt vernietigd door de schadelijke stralen van de zon, jammer als je weet hoe belangrijk Collageen is zodat de huid zijn stevigheid en elasticiteit kan behouden. 

De vetten in visolie hebben ook een ontstekingsremmend effect op je huid, wat kan helpen roodheid en irritatie te verzachten. Net als visolie voorkomt vitamine E schade door de zon, door zijnantioxiderende werking helpt het bij het neutraliseren van giftige vrije radicalen, die worden gecreëerd als bijwerking van blootstelling aan de zon.

Ben jij ook overtuigd van het belang van deze voedingstoffen? Bestel ze eenvoudig via onze webshop en krijg ze de volgende werkdag geleverd.

Beschermen van de neurologische functie

Het nemen van visolie en vitamine E bevordert ook een gezonde hersenfunctie. De omega-3-vetzuren in visolie worden opgenomen in de grijze stof van je hersenen, waar ze deel uitmaken van je hersencelmembranen.

Vitamine E in je hersenen helpt deze celmembranen te beschermen, omdat de antioxiderende functie het vet in je celmembraan beschermt tegen schadelijke oxidatie en schade. Het handhaven van gezonde omega-3-vetzuurniveaus helpt bij de hersenfunctie, terwijl lage niveaus het leren kunnen belemmeren. Vitamine E beïnvloedt ook de cognitieve functie aangezien lage niveaus zijn gekoppeld aan een slecht geheugen.

=> Goede bronnen van omega-3 zijnlijnzaad, pompoenpitten, walnoten, donkergroene bladgroenten en vette vis zoals zalm.

=> Goede bronnen van vitamine E zijn; olijfolie, tarwekiemolie, amandelnoten, hazelnoten, eieren en spinazie.

De informatie op onze blog is louter informatief. Onze tips of adviezen die we in de blogartikels meegeven, vervangen in géén geval het advies van een arts of apotheker. Raadpleeg bij klachten of ziekte steeds uw behandelende gezondheidstherapeut/ arts of apotheker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat onze klanten zeggen
469 beoordelingen
× Gratis advies nodig?