Waarvoor dient selenium en zink?

selenium en zink zijn goed voor huid, haar, nagels,

Selenium en zink zijn beide mineralen en tevens krachtige antioxidanten. Maar waarom zou je deze innemen en wat zijn de positieve gevolgen?

Selenium en zink is goed voor het haar

Wie droomt er niet van een glanzend, lange haardos? Zowel voor mannen als vrouwen is het haar een belangrijk uiterlijk kenmerk en wanneer het haar uitvalt of uitdunt, krijgen velen hierover complexen. Beide zijn essentiële mineralen met beschermende antioxidante eigenschappen en dragen bij tot de instandhouding van normaal haar. Het is ook belangrijk om te beseffen welke producten je op je haren gebruikt. Meer weten over je haren goed verzorgen met de juiste haarproducten? Lees ons blogberichtje over “Natuurlijk mooi en glanzend haar” .

Sterke nagels met seleen en zink

Gezonde nagels zijn sterk, egaal en glad. Wanneer je nagels broos zijn, makkelijk breken of een gele kleur hebben, zijn dat signalen van een gezondheidsprobleem / tekort in het lichaam. Seleen en zink zijn nuttige voedingsstoffen die onze nagels in goede conditie houden.

Het immuunsysteem ondersteunen met selenium en zink

Net zoals vitamine C, vitamine D, ijzer,… zijn selenium en zink belangrijke stoffen die bijdragen tot de normale werking van het immuunsysteem. Voordeel? Bacteriën, virussen of schimmels maken minder kans om je lichaam binnen te dringen.

Selenium geeft je meer energie

Een normaal energieleverend metabolisme wil zeggen dat je metabolisme goed werkt en er dus een goede afbraak van afvalstoffen is en een goede aanmaak van bouwstoffen in het lichaam. Als dat proces juist verloopt, zal de voeding die je eet optimaal worden omgezet in energie. Energie mogen we niet vanzelfsprekend beschouwen. We hebben het nodig om te kunnen bewegen, om ons warm te houden, een job uit te voeren,… . Zonder energie voelen we ons futloos, snel geïrriteerd en hebben we het ook sneller koud. Seleen draagt bij aan de energieomzetting door de schildklier te ondersteunen.

Een gezonde huid dankzij zink

Drie belangrijke voedingsstoffen voor je huid zijn vitamine A, vitamine C en zink. Een gezonde huid behouden doen we dankzij de werking van vitamine A en zink. Daarnaast is je lichaam voeden met vitamine C ook essentieel omdat deze antioxidant het lichaam helpt om collageen aan te maken. Collageen is een protëine die onze huid sterk en elastisch maakt.

Om je nagels, huid, haar, … gezond te houden is meer nodig dan extra vitamines of mineralen innemen. Denk aan je levensstijl. Beweeg je voldoende? Eet je gezond en evenwichtig? Gebruik je natuurlijke verzorgingsproducten en cosmetica? Kom je in aanraking met toxische of chemische stoffen op regelmatige basis? Al deze factoren en meer spelen vooral op lange termijn een grote rol. Nog meer weten? Lees ook ons blogberichtje Verwen je huid, haar en nagels ” .

De informatie op onze blog is louter informatief. Onze tips of adviezen die we in de blogartikels meegeven, vervangen in géén geval het advies van een arts of apotheker. Raadpleeg bij klachten of ziekte steeds uw behandelende gezondheidstherapeut/ arts of apotheker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat onze klanten zeggen
468 beoordelingen
× Gratis advies nodig?