Make-up verwijderen: waarom en enkele tips!

slaap nooit met je make-up Nutri-Bel blog

We hebben het allemaal al een miljoen keer gehoord “slaap nooit met je make-up! “. Maar het is laat, je bent uitgeput en je wil snel in je bed kruipen. Je draagt nog ​​make-up en vraagt jezelf af: “Moet ik echt mijn gezicht nog wassen en ontschminken?” JA! We dragen make-up om er mooier uit te zien. Maar wist je dat het verwijderen van make-up essentieel is voor een mooie huid te behouden? 

Slaap nooit met je make-up: want …  

  • Het verstopt poriën en leidt tot de ontwikkeling (of verergering) van acne. Hoe meer je in je make-up slaapt, des te verstopt raken je poriën.
  • Het kan zorgen voor imperfecties aan de huid met zelfs rimpels tot gevolg.
  • Het kan zorgen voor irritaties, roodheid aan je ogen en ingegroeide wimpers.

Tips bij het verwijderen van make-up 

Na de hele dag crèmes, make-up en vervuiling te hebben doorstaan, heeft je huid ‘s avonds / ‘s nachts wat extra verzorging nodig. Zelfs als je moe bent, is het écht de moeite waard om een ​​paar minuten de tijd te nemen om deze tips te volgen.

Neem je tijd en doe het stap voor stap

Ga nooit naar bed voordat je je make-up van je gezicht hebt verwijderd. Ik blijf het herhalen: slaap nooit met je make-up! Als je het aan laat, dringt je make-up de hele nacht in je huid. Daardoor ontstaan breakouts ( verstopte poriën, acne, … ) en zal je huid er ouder uitzien. Steek je haar op als je je make-up verwijdert, op deze manier mis je geen enkel plekje. Begin met je ogen want deze zijn erg gevoelig. Hoe schoner je ogen, des te kleiner de kans op irritaties.

Vervolgens reinig je de rest van je gezicht. Was je gezicht met lauwwarm water en smeer daarna je gezicht in met reinigingsmelk of de gezichtswasgel en verwijder dit weer met een wattenschijfje of spoel het af met water. Om het laatste restje make-up eraf te krijgen, gebruik je de reinigingslotion of bio-rozenwater ( als tonic ).

Kies voor een zachte make-up verwijderaar

Als het gaat om het selecteren van een alles-in-één make-up remover, zoek dan een die alcoholvrij is met een lage zuurconcentratie. Er zijn veel agressieve make-up verwijderaars die alcohol bevatten en als je een gevoelige huid hebt zijn deze te sterk om rond de ogen te gebruiken.

Gebruik een milde make-up remover die zelfs waterdichte mascara aankan zonder een gevoelige huid te irriteren. Gebruik een wattenschijfje om de make-up remover van je huid te krijgen. Trucje: hou het watje met make-up remover even tegen je oog gedrukt in plaats hard wrijven, op die manier heb je meteen meer mascara mee.

Verwen je huid ‘s nachts

Je hebt je make-up grondig verwijderd, dus je bent klaar. Neen, want je huid kan extra verzorging s’ nachts goed gebruiken. Door al het reinigen kan je gezicht ook een beetje droog aanvoelen, dus gebruik zeker een voedende nachtcrème. Gebruik eventueel ook wat oogcrème om de ogen te verwennen zodat je de volgende ochtend weer stralend wakker wordt!

Ik denk wel dat het duidelijk is: slaap nooit met je make-up ! Hou op die manier je huid gezond en mooi.

De informatie op onze blog is louter informatief. Onze tips of adviezen die we in de blogartikels meegeven, vervangen in géén geval het advies van een arts of apotheker. Raadpleeg bij klachten of ziekte steeds uw behandelende gezondheidstherapeut/ arts of apotheker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat onze klanten zeggen
484 beoordelingen
× Gratis advies nodig?