Oktober = borstkankermaand ?

oktober staat in het teken van de strijd tegen borstkanker

Preventie van borstkanker begint met screenen.

De maand oktober staat in het teken van de strijd tegen borstkanker. Borstkanker is de meest voorkomende vorm van kanker onder vrouwen. 8 op 10 vrouwen overleven de ziekte, dankzij vroege opsporing en de geïndividualiseerde behandeling.

Elk jaar wordt in Vlaanderen bij 6000 vrouwen borstkanker ontdekt.

Dat zijn hoge cijfers, maar het is jammer genoeg de realiteit. Iedereen kent wel iemand in zijn of haar omgeving die de strijd met borstkanker aangaat of heeft gehad. Daarom is het zo belangrijk dat we allemaal samen onze schouders zetten onder preventie van de meest voorkomende kanker bij vrouwen.

Laat je (gratis) screenen*

Het risico om borstkanker te krijgen, neemt toe met de leeftijd. Vroegtijdige opsporing is de beste bescherming tegen borstkanker. Laat van je 50ste tot en met je 69ste elke twee jaar een screeningsmammografie nemen. Wist je dat vrouwen tussen 50 en 69 jaar zich gratis kunnen laten onderzoeken op borstkanker? 

Een screeningsmammografie kan afwijkingen in je borsten vroegtijdig opsporen, lang voordat je er zelf iets van merkt. Borstkanker kan al in een vroeg stadium worden ontdekt. Daardoor is het één van de ziekten die in aanmerking komen voor een bevolkingsonderzoek.

Deelnemen aan het gratis bevolkingsonderzoek

Om hieraan deel te nemen, krijg je normaal van uw gemeente een uitnodiging. Je kunt ook alles nagaan via de website van het borstkanker bevolkingsonderzoek. Het Vlaams Bevolkingsonderzoek Borstkanker geeft vrouwen van 50 tot en met 69 jaar de kans om elke twee jaar een kwaliteitsvolle screeningsmammografie te laten nemen.

Oktober staat in het teken van de strijd tegen borstkanker. Onderneem deze maand nog actie en maak een afspraak om je te laten screenen. Het onderzoek is volledig gratis als je bij een Belgisch ziekenfonds bent aangesloten. Je betaalt dus ook geen remgeld.

*De informatie op onze blog is louter informatief. Onze tips of adviezen die we in de blogartikels meegeven, vervangen in géén geval het advies van een arts of apotheker. Raadpleeg bij klachten of ziekte steeds uw behandelende gezondheidstherapeut/ arts of apotheker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat onze klanten zeggen
484 beoordelingen
× Gratis advies nodig?