Vitaminen en mineralen werken samen

Vitaminen en mineralen

Wij krijgen vaak de vraag “Hoeveel moet ik nemen van dit supplement?” én “Mag ik deze supplementen combineren ?” In dit blogberichtje geef ik je wat meer achtergrondinformatie bij deze belangrijke vragen.

Iedereen is anders

Dit klinkt misschien cliché, maar het is gewoon zo. Elke persoon én dus elk lichaam is anders. Jouw noden zijn dus nooit 100% dezelfde of de noden van iemand anders. Jouw leeftijd speelt ook een rol hierin want als kind heb je uiteraard andere voedingstoffen nodig dan als volwassene. Ben je in goede gezondheid of voel je je gestresseerd/ ziek? Ook dan heeft je lichaam nood aan andere (hoeveelheden) voedingsstoffen.

Jij kent jouw lichaam het beste, dus luister daar ook naar. Op alle verpakkingen bij voedingssupplementen staat er een ADH (aanbevolen dagelijkse hoeveelheid) of gebruiksinformatie. Deze geven jou een indicatie van de ideale dosis per dag. De norm bij deze ADH is gebaseerd op de minimumgrootheid. Ter ondersteuning en preventie kan het dus zijn dat jouw lichaam meer/ minder nodig heeft dan aanbevolen*.

Vitaminen en mineralen: beste vrienden

Bij het bepalen van een optimale hoeveelheid, is het belangrijk om te weten dat vitaminen en mineralen afhankelijk zijn van elkaar. De combinatie van de twee zal een optimale werking in ons lichaam tot gevolg hebben. Vitaminen en mineralen vervullen samen, in hun geheel, belangrijke functies in ons lichaam. Als er bij een groep een tekort of disbalans is, kan dat natuurlijk gevolgen hebben.

Ze werken samen als een soort ketting. Zo werkt magnesium samen met calcium en werkt calcium op zijn beurt dan weer samen met vitamine D. Zo zijn er nog talloze voorbeelden tot wanneer de cirkel rond is. Daarom wordt in vele gevallen ter ondersteuning altijd een multivitamine aanbevolen. Een kwalitatieve multivitamine bevat een goede dosis van de belangrijkste vitaminen en mineralen.

We moeten dus rekening houden om beide groepen in evenwicht te houden en niet teveel van het ene en niets van het andere. Goede voeding is de basis van alles. Zijn er zaken die je niet lust? Of ben je vegetarisch? Schrap je m.a.w. bepaalde voeding uit je eetpatroon? Bekijk dan zeker welke belangrijke voedingsstoffen het bevat en of je die in andere voeding of eventueel supplementen kan terugvinden.

*De informatie op onze blog is louter informatief. Onze tips of adviezen die we in de blogartikels meegeven, vervangen in géén geval het advies van een arts of apotheker. Raadpleeg bij klachten of ziekte steeds uw behandelende gezondheidstherapeut/ arts of apotheker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat onze klanten zeggen
468 beoordelingen
× Gratis advies nodig?