Neem de nodige voorzorgen en bescherm jezelf tegen het coronavirus

bescherm jezelf tegen het coronavirus

Op het nieuws, op de radio, in de kranten, … het coronavirus is overal het gespreksonderwerp. Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en om de maatregelen die de Vlaamse overheid ons oplegt te volgen. COVID-19 treft mensen over heel de wereld en jammer genoeg is België niet gespaard gebleven. Bescherm jezelf tegen het coronavirus door het volgende te doen;

Bescherm jezelf tegen het coronavirus: was regelmatig je handen

Maak je handen regelmatig én grondig schoon met water en zeep het liefst zo’n 60 seconden lang. Aan de voor-en achterkant maar ook tussen je vingers goed wrijven tijdens het handen wassen. Zorg ervoor dat je op plaatsen waar er geen watervoorzieningen zijn ( supermarkt, bakker, slager, … ) ook een desinfecterende handgel bij hand hebt.

Waarom? Je handen wassen met water en zeep of een desinfecterende handgel gebruiken, doodt de virussen die op je handen kunnen zitten.

Bescherm jezelf tegen het coronavirus en houd genoeg afstand van elkaar

Houd een afstand van minimaal 1 meter  tussen jezelf en iedereen (die hoest of niest).

Waarom? Wanneer iemand hoest of niest, komen er kleine vloeistofdruppeltjes uit hun neus of mond. Deze kunnen een virus bevatten. Als je te dichtbij staat, kan je de druppeltjes, inclusief het COVID-19-virus, inademen als die persoon de ziekte heeft.

Raak je ogen, je neus en je mond niet aan

Het is belangrijk om zo weinig mogelijk je ogen, neus en mond aan te raken.

Waarom? Je handen raken veel oppervlakken aan en kunnen op die manier makkelijk virussen oppikken. Eenmaal besmet kunnen je handen het virus overdragen naar de ogen, neus of mond. Van daaruit kan het virus je lichaam binnendringen en je ziek maken.

Hoesten of niezen aan de binnenkant van je elleboog om jezelf en anderen te beschermen

Bedek je mond en neus met je gebogen elleboog wanneer je hoest of niest. Gebruik het liefst papieren zakdoekjes en gooi het gebruikte papieren zakdoekje altijd onmiddellijk weg. Laat ook de elementaire beleefdheid even voor wat het is en vermijd handen geven.

Waarom? Druppeltjes verspreiden het virus. Door op te letten dat je op een ‘veilige’ manier hoest of niest, bescherm je de mensen om je heen tegen virussen zoals verkoudheid, griep of COVID-19. Deze druppeltjes kunnen aanwezig zijn op je handen en door géén handen te geven bescherm je andere mensen.

Bescherm jezelf tegen het coronavirus en vraag om medische hulp indien nodig

Voel je je ziek? Denk je besmet te zijn met het coronavirus? Blijf alsjeblieft thuis. Als je koorts hebt, moet hoesten of ademhalingsproblemen hebt, vraag dan om medische hulp. Raadpleeg eerst je huisarts of gezondheidstherapeut per telefoon alvorens een afspraak te maken of onaangekondigd langs te gaan. Volg de aanwijzingen die de Vlaamse autoriteiten opleggen.

Waarom? Nationale en lokale autoriteiten hebben de meest actuele informatie over de situatie in België. Als je van tevoren belt, kan jouw persoonlijke zorgverlener je snel naar de juiste gezondheidsinstelling leiden. Dit beschermt jou en helpt verspreiding van virussen en andere infecties te voorkomen.

Lees nog meer informatie op https://www.info-coronavirus.be/nl/ . Informeer jezelf voldoende bij verschillende betrouwbare bronnen en bescherm jezelf tegen het coronavirus.

De informatie op onze blog is louter informatief. Onze tips of adviezen die we in de blogartikels meegeven, vervangen in géén geval het advies van een arts of apotheker. Raadpleeg bij klachten of ziekte steeds uw behandelende gezondheidstherapeut/ arts of apotheker.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat onze klanten zeggen
479 beoordelingen
× Gratis advies nodig?