Last van haaruitval? Wij kunnen jou helpen!

haaruitval hoe kan ik het stoppen en welke vitamines helpen

Er is al veel geschreven over haaruitval en wat je kan doen om het te verhelpen? Heel wat experts en dermatologen geven hierover advies en ik heb alles voor jou gebundeld in dit blogberichtje. Zeg hallo tegen dikker, glanzend! ūüėČ

Waarom valt mijn haar uit?

Er lopen veel vrouwen rond die een tekort hebben en het zich niet realiseren, vanwege een dieet, slechte voeding of intense stress. En als je super gestrest bent of niet genoeg eet, zal je lichaam eerst je haargroei stoppen en voedingsstoffen en energie omleiden naar de organen die het het meest nodig hebben, waardoor je een vitaminetekort krijgt en je haar stilstaat. De enige manier om zeker te weten of je lichaam een ‚Äč‚Äčtekort heeft, is om je niveaus te laten testen door je arts.

Of je haar nu dunner wordt of je gewoon droomt van iets voller haar, er is goed nieuws! Er zijn tal van manieren om je haargroei te stimuleren en het haar op natuurlijke wijze dikker te maken. Hoewel haargroei gebaseerd is op een aantal oncontroleerbare factoren, zoals leeftijd, gezondheid en genetica, is het ook verbonden met voeding!

Zoals reeds gezegd is haargroei geen “essentieel proces”, dus zijn onze haarzakjes een van de laatste cellen die daadwerkelijk voeding krijgen. Bepaalde voedingstekorten, zoals ijzer, kunnen dus haaruitval veroorzaken. Het eten van een gezond en evenwichtig dieet, is de eerste stap naar dikker, glanzend haar. Daarnaast is er ook nog de hoofdhuid. Een gezonde hoofdhuid ondersteunt de haarzakjes, waardoor ze zachtere, sterkere lokken kunnen produceren – dus het is letterlijk de basis voor de gezondheid van je haar. Draag zeker ook zorg voor je hoofdhuid en gebruik de juiste haarproducten om het te hydrateren.

Wat te doen bij hormonale haaruitval?

De maca-wortel is rijk aan voedingsstoffen die essentieel zijn voor de haargroei, waaronder vitamine B, C en E, evenals mineralen zoals ijzer, magnesium en zink. Daarnaast kan maca helpen een gezonde bloedsomloop in de hoofdhuid te bevorderen, wat belangrijk is voor een gezonde haargroei.

Er is voldoende bewijs dat maca helpt om de hormonen in evenwicht te brengen. Maca kan daarnaast ook het stressniveau in ons lichaam verlagen. Haaruitval omwille van een hormonale disbalans ( veroorzaakt door stress, hormoonverstoorders, … ) kan dus worden verholpen dankzij de maca-wortel.

Wie heeft baat bij supplementen voor haargroei?

Haargroeisupplementen zijn nuttig voor iedereen die last heeft van haaruitval of voor degenen die gewoon dikker of langer haar willen”, zegt Dendy Engelman, M.D., board-gecertificeerde dermatologische chirurg bij Medical Dermatology & Cosmetic Surgery in New York City .

Wanneer je een supplement inneemt, wordt het opgenomen in de bloedbaan waar het alle cellen voedt, inclusief uw haarzakjes. ‚ÄúJe haar heeft eiwitten, ijzer, zink en vitamine B12 nodig, die onder andere de haarstructuur en -groei ondersteunen en de hoofdhuid hydrateren. Als je niet genoeg voedingsstoffen uit je voeding haalt, kunnen supplementen die lage niveaus verhogen, “ zegt Dr. Engelman. Andere belangrijke voedingsstoffen om naar te zoeken zijn vitamine A, andere B-vitamines, omega-3-vetzuren, selenium, magnesium en vitamine D.

Hoe werken vitamines voor haargroei?

Online, in de apotheek, zelfs in de supermarkt zijn er vitamines of gummies te vinden voor haargroei. Maar welke werken nu √©cht en wat hebben ze gemeenschappelijk? De vitamines en supplementen voor haargroei zijn gevuld met een mix van “haarvriendelijke” ingredi√ęnten zoals biotine, foliumzuur, vitamine D,  vitamine A, vitamine E, vitamine C en omega vetzuren. Deze werken allemaal samen om je haar er langer, gezonder, glanzender en sterker uit te laten zien. Het verschil tussen al deze producten? De zuiverheid, hoeveelheid en kwaliteit van werkzame ingredi√ęnten!

De beste vitamines en supplementen voor je haar

B-vitamines zijn goed voor haargroei

Je hebt wellicht al gehoord van mensen die zweren bij biotine – een vorm van vitamine B die ook bekend staat als vitamine B7. Deze B-vitamine is niet voor niets een ingredi√ęnt in veel haarsupplementen. “Biotine is een in water oplosbare vitamine die de groei van haar, huid en nagels ondersteunt door vetten en koolhydraten te helpen afbreken”, zegt Dr. Engelman.

‚ÄúBiotine zal de snelheid van de haargroei verhogen, maar het zal de dikte niet vergroten‚ÄĚ, zegt ze. Idealiter combineer je het met antioxidanten zoals vitamine E / vitamine C die helpen bij het bestrijden van vrije radicalen, die op hun beurt schadelijk zijn voor haarzakjes. ‚ÄúAls je deze vitamines combineert, geef je het lichaam een ‚Äč‚Äčdeel van de voedingsstoffen die het nodig heeft voor gezond haar √©n om haarverlies tegen te gaan“, zegt ze.

Ook B12-vitamines helpen omdat ze nieuwe haarcellen produceren en de groei te bevorderen.

Vitamine D is goed voor het haar

Na een stressvolle gebeurtenis zoals bijvoorbeeld een bevalling, hebben veel vrouwen last van haaruitval. Dat is waar vitamine D de oplossing biedt. “De belangrijkste vitamine die niet genoeg wordt gerespecteerd als een ernstige oorzaak van haar dat niet terug groeit, is een vitamine D-tekort”, zegt Sapna Palep, M.D., oprichter van Spring Street Dermatology in New York City.

Vitamine D is betrokken bij de aanmaak van nieuwe haarzakjes, dus Dr. Palep raadt aan om een ‚Äč‚Äčhaargroeivitamine te nemen en vervolgens aan te vullen met extra vitamine D.

Een kwalitatieve multivitamine voor haargroei

Een goede multivitamine kan een grote bijdrage leveren aan het stimuleren van de haargroei. Dat komt omdat multivitaminen alles bevatten dat goed is voor je haar; biotine, vitamine C en D, zink en ijzer. “Veel van mijn pati√ęnten van wie het haar dunner wordt, missen ijzer”, zegt Dr. Palep. Het is dus belangrijk niet enkel naar vitamines te kijken, maar ook essenti√ęle mineralen zoals ijzer.

Bamboe extract en zwavel voor meer en dikker haar

Bamboe-extract wordt al duizenden jaren in traditionele geneeswijzen gebruikt. Vandaag de dag wordt het vaak gebruikt in voedingssupplementen, voornamelijk vanwege het hoge siliciumgehalte. Silicium is een ‚Äč‚Äčessentieel element dat ons lichaam nodig heeft om collageen te produceren. Collageen helpt op zijn beurt om de structuur van onze haarzakjes te vormen.

MSM is een natuurlijk organisch gebonden zwavel, dat voorkomt in elke cel van het lichaam. Het helpt het haar dikker maken en geeft het meer glans. Het verhoogt ook de groeisnelheid van het haar. Zowel silicium en MSM zijn ook goed voor je huid en nagels.

Bestaat er een magische pil voor haaruitval?

De waarheid is dat er geen magische pil is die snel lang haar cre√ęert. Maar we kunnen onszelf helpen om vroegtijdig haarverlies te voorkomen met natuurlijke supplementen die de haargroei en -dikte ondersteunen, zegt Manish Shah, MD, een gecertificeerde plastisch chirurg in Denver, die aanbeveelt op zoek te gaan naar supplementen die rijk zijn aan vitamine A, vitamine C, vitamine D, astaxanthine, ijzer, zink en visolie.

Natuurlijk shampoo van Nutri-Bel voor normaal haar

Hoe lang duurt het voordat vitamines voor haargroei werken?

Vitamines kunnen hun claim waarmaken en helpen om je lange, volle lokken haar te geven, maar je moet niet van de ene op de andere dag resultaten verwachten. Zoals we allemaal weten, kost het tijd om haar te laten groeien. Als je consequent een vitamine voor haargroei gebruikt (en geen onderliggende hormonale of medische problemen hebt), zou je moeten merken dat je binnen twee maanden minder haar verliest. Tegen maand zes moet je kunnen voelen dat je haar dikker wordt.

Zijn vitamines voor haargroei veilig?

Supplementen en vitamines die in Belgi√ę worden verkocht, staan onder een strenge wetgeving van het FAVV. Dit is anders voor producten die je koopt vanuit het buitenland op websites zoals Amazon. In Amerika worden supplementen en vitamines niet door de FDA ( = Food and Drug Administration ) gereguleerd, wat betekent dat merken kunnen zeggen en doen wat ze willen. Let dus op vooraleer je je laat verleiden door mooie marketingcampagnes van haargummies en laat je begeleiden door een gezondheidsprofessional.ūüėČ

De informatie op onze blog is louter informatief. Onze tips of adviezen die we in de blogartikels meegeven, vervangen in géén geval het advies van een arts of apotheker. Raadpleeg bij klachten of ziekte steeds uw behandelende gezondheidstherapeut/ arts of apotheker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat onze klanten zeggen
475 beoordelingen
× Gratis advies nodig?