Ken jij Pycnogenoll+ al?

Waarbij kan pycnogenol jou helpen

Wat is pycnogenol?

Pycnogenol is een werkzame antioxidant die je kan terugvinden in de schors van de zeeden. Pycnogenol heeft een synenergetisch effect met vitamine A, vitamine E en met de carotenoíde luteïne. Dat wil zeggen dat pycnogenol de werking van deze genoemde stoffen versterkt. Dat heeft uiteraard een positieve invloed op het volledige lichaam.

Pycnogenol bevat verschillende bioflavonoïden, met een zeer sterke anti-oxidatieve werking. Op dit vlak is het tientallen keren sterker dan Vitamine C en E.

De effecten op de lichaamsfuncties zijn dan ook zeer uiteenlopend. Pycnogenol is een plantaardige stof, die vooral door onderzoekers in Zuid Europa veel onderzocht is met positieve resultaten.

Waarbij kan pycnogenol jou helpen?

Een bewezen gezondheidsclaim toegelaten door de Europese claim-wetgeving: 

  • Pycnogenol draagt bij tot het behoud van een goede bloedcirculatie.

Andere effecten die worden toegewezen aan dit antioxidant: 

  • Pycnogenol heeft vooreerst een beschermende werking bij hart- en vaatziekten. Evenzo zijn er schitterende resultaten beschreven bij pijn en ongemak ten gevolge van circulatoire onevenwichten bij fysieke activiteit, hormonale veranderingen bij de vrouw, … .
  • Pycnogenol verhindert evengoed de veroudering van de huid en kan worden gebruikt bij degeneratieve aandoeningen van elke herkomst.
  • Recente studies tonen tevens het belang van pycnogenol bij de optimalisering van de luchtwegen en de hersenfunctie bij kinderen.
  • Pycnogenol kan neurodegeneratieve ziekten helpen voorkomen. Vooral als je het supplement combineert met Ginkgoflas.

De informatie op onze blog is louter informatief. Onze tips of adviezen die we in de blogartikels meegeven, vervangen in géén geval het advies van een arts of apotheker. Raadpleeg bij klachten of ziekte steeds uw behandelende gezondheidstherapeut/ arts of apotheker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat onze klanten zeggen
469 beoordelingen
× Gratis advies nodig?