Jouw voeten verwennen met onze tips

natuurlijke verzorging voor je voeten

Een goede levenskwaliteit, hangt nauw samen met de conditie van je voeten. Wat als jouw voeten pijn doen bij elke stap? Verwen je voeten regelmatig om ze op hun best te houden. Lees verder en ontdek mmer over hoe je jouw voeten kan verwennen met onze tips

Een ochtend of avondritueel met je voeten

Je voeten krijgen elke dag heel wat te verduren en kleine problemen kunnen grote problemen worden als je ze negeert. Kijk elke dag je voeten na voor snijwonden, zweren, losse of verkleurde teennagels, zwelling of uitslag.*

Was jouw voeten grondig

Als je een sportieve activiteit doet, zweet je niet enkel onder je oksels of op je hoofd. Je voeten zweten ook. Wanneer de spleten tussen je tenen vastzitten in je schoenen, is dit een warme, vochtige plek die ideaal is voor schimmel. En dat kan leiden tot bijvoorbeeld voetschimmel. Als je je voeten wast, mag het water niet te heet zijn en vergeet zeker niet tussen je tenen te wassen!

Goed afdrogen is belangrijk

Dit lijkt misschien voor de hand liggend, maar veel mensen drogen hun voeten niet op de juiste manier af. Het zijn niet alleen de boven- en onderkant: je moet ook tussen je tenen afdrogen – waar schimmel het snelst kan ontwikkelen.Nog een manier om je voeten droog te houden, is het gebruik van talkpoeder.
Als je een voetschimmel of een andere infectie hebt, kun je speciale medicinale voetpoeders proberen die ook helpen bij jeuk.*

Voetbadjes beperken

Het kan op dat moment goed aanvoelen, maar als je jouw voeten langdurig laat weken in een voetbadje, kan dit leiden tot een droge, gebarsten huid. Uiteindelijk kan dat pijn, zweren en zelfs infecties veroorzaken. Wassen, drogen, eventueel talkpoeder gebruiken en en herhalen – dat is de perfecte verwennerij voor je voeten.

Speciale zorg voor mensen met diabetes

Jouw voeten verwennen met onze tips is nog belangrijker als je diabetes hebt. Heb je pijn, gevoelloosheid, veranderingen in de vorm van je voeten of heb je zweren die niet genezen? Dat is niet alleen vervelend maar op de lange termijn ook gewoonweg uitputtend voor jouw lichaam.
Deze klachten verlagen de bloedstroom en kan de zenuwen in je voeten beschadigen. Maak een afspraak met een podoloog om te bespreken wat je kan doen om je voeten op hun best te verzorgen.*

Zorg dat het bloed blijft stromen

Beweeg je tenen een paar keer per dag gedurende 5 minuten. Beweeg je enkels rond om nog meer te helpen. Kruis niet te lang je benen en draag geen strakke sokken, dat kan een slechte bloedstroom veroorzaken.

Koop de juiste schoenen

Als je een nieuw paar schoenen nodig hebt, kun je ze het beste aan het eind van de dag passen. Dan zijn je voeten op z’n grootst. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is voor je tenen en dat ze passen wanneer je ze koopt. Nadien nog hopen dat ze ‘uitrekken’ is zinloos. En hoe mooi ze ook zijn, hoge hakken en schoenen met een punt vooraan zijn erg belastend voor je voeten.

Zijdezachte voeten

Bodylotionvoetencrème, vaseline, er zijn allerlei vocht inbrengende crèmes waarmee je je voeten kan behandelen. Smeer een dun laagje op de boven- en onderkant van je voeten. Zorg ervoor dat je het helemaal insmeert en niet teveel tussen je tenen gaat, waar te veel vocht problemen kan veroorzaken.

Tip: Smeer voordat je gaat slapen een dikke laag van je favoriete crème op je voeten. Trek sokken erover aan en de volgende dag zal je opstaan met de zachtste voeten ooit. Jouw voeten verwennen met onze tips, was nog nooit zo eenvoudig.

Ontdek onze natuurlijke voetencrème om jouw voeten een verwenbeurt te geven. Of kies voor de all-in-one Egyptian magic crème.

*Mensen met een verhoogde kans op aandoeningen raadplegen best eerst een gezondheidsprofessional. Zit je met vragen na het lezen van deze mail? Of wens je persoonlijk advies? Neem contact met ons op.

De informatie op onze blog is louter informatief. Onze tips of adviezen die we in de blogartikels meegeven, vervangen in géén geval het advies van een arts of apotheker. Raadpleeg bij klachten of ziekte steeds uw behandelende gezondheidstherapeut/ arts of apotheker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat onze klanten zeggen
469 beoordelingen
× Gratis advies nodig?