Je lichaam detoxen op een natuurlijke manier

Komkommer en limoen goed voor te detoxen

Voel je je futloos na de feestdagen? Dat is niet abnormaal na een kerstperiode vol met eten en drinken! Wil je die paar kilo’s kwijt die er zijn bijgekomen? Wij geven je tips om op een gezonde manier te detoxen. 

Detoxen op een gezonde manier

Gezonde voeding = natuurlijk detoxen

  • Schaf een gezond kookboek aan en maak meer gezonde smoothies. Op die manier laat je makkelijker die verleidelijke, ongezonde vetten en suikers staan.
  • Eet meer komkommers: deze voedingsrijke groente bestaat uit 95% water en helpt het lichaam om toxische stoffen weg te spoelen en alkaliseert het lichaam.
  • Limoenen en citroen zijn eveneens erg geschikt om het ontgiften van het lichaam te ondersteunen. Maak zelf verse limonade met citroen of limoen en gebruik honing in plaats van de klassieke suiker.
  • Groenten zitten boordevol vitaminen, mineralen en vezels. Allemaal dingen die je lichaam goed kan gebruiken om buikvet te verliezen en je fitter te voelen. Het best kies je donkergroene groenten! Deze bevatten naast vitaminen, mineralen en vezels ook veel chlorofyl. Chlorofyl is een stof die je lichaam helpt bij het reinigen van je huid, het opkuisen van je nieren en het verbeteren van de samenstelling van je bloed.

Geen alcohol en meer beweging = natuurlijk detoxen

  • Januari als alcoholvrije maand? Je lever heeft het de afgelopen feestdagen zwaar te verduren gekregen. Onze boodschap zoals altijd: drink meer water!
  • Bewegen of sporten maakt je lichaam fit, ontspant je geest en zorgt ervoor dat al je organen beter functioneren. Stimuleer je natuurlijke detox door twee à drie keer per week aan beweging of een sportieve inspanning te doen. Wandelen, zwemmen, … alles helpt.

Verwen jezelf met natuurlijke cosmetica

  • Maak tijd voor een beetje me-time. Verwen je huid met natuurlijke verzorgingsproducten, zoals een scrub die je gezicht laat stralen of een hydraterende huidolie. Zo voorkom je een doffe uitstraling en zie je er stralend uit. Voor het slapengaan even relaxen in een warm bad of een simpele beauty-routine volgen, zal je geest ontspannen en ben je klaar voor een goede nachtrust.

Er zijn ook enkele supplementen of vitamines die kunnen helpen bij een natuurlijke detox. Vooral supplementen die anti-oxidanten bevatten, want die helpen het lichaam gifstoffen af te voeren.

Belangrijk advies om op een gezonde manier te detoxen

Het is belangrijk te onthouden dat je slechte gewoontes niet kan compenseren door even een ‘gezondere’ detoxkuur te doen. Je kan gedurende een korte periode op een gezonde manier detoxen. Beter is natuurlijk heel hele jaar door je gewoontes aan te passen naar een gezondere levensstijl die gepaard gaat met gezonde voeding, veel beweging en voldoende rust. 

De informatie op onze blog is louter informatief. Onze tips of adviezen die we in de blogartikels meegeven, vervangen in géén geval het advies van een arts of apotheker. Raadpleeg bij klachten of ziekte steeds uw behandelende gezondheidstherapeut/ arts of apotheker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat onze klanten zeggen
469 beoordelingen
× Gratis advies nodig?