Waarom beweging zo goed voor je is?

Heerlijk wandelen in de natuur

Bewegen is een must voor jong en oud!

Je houdt je huid schoon. Je verzorgt je haar. Je eet gezond. Je doet er alles aan om er goed uit te zien én je goed te voelen. Maar wat mis je nog om te kunnen spreken van een gezonde levensstijl?

Ongeacht je leeftijd of je gewicht, je zou dagelijks moeten bewegen. Voordelen? Je lichaam blijft steeds in beweging en je bouwt zo een goeie conditie op, het versterkt je spieren, houdt je botten sterk, het zorgt voor een sterker immuunsysteem en verbetert de conditie van je huid.

Is dat alles? Neen, er zijn meer voordelen van lichaamsbeweging; je voelt je meer ontspannen, je slaapt beter, je bent beter gezind, enzovoort. Hoe kan je snel van start gaan om een gewoonte te maken van dagelijkse beweging?

Maak regelmatig bewegen een prioriteit

Begin met kleine stapjes en laat die een gewoonte worden. Zo kun je de fiets nemen naar je werk of lokale winkel in plaats van de auto. In het weekend ga je met je gezin de natuur in voor een goede wandeling.

Doe wat je leuk vindt

Als je iets doet dat je leuk vindt, is het makkelijker vol te houden.

Begin ermee

Ga lekker naar buiten of kijk op internet voor activiteiten die je gemakkelijk thuis kunt doen. Mogelijkheden zijn er genoeg voor je dagelijkse portie beweging.

Maak het een deel van je leefstijl

Als je activiteiten doet, die je leuk vindt dan zal het gemakkelijk en automatisch een deel worden van je leefstijl.

Ga met mensen om die hetzelfde willen

Spreek met een vriend(in) af of iemand van je familie en maak er een uitje van met twee of meer. Bewegen is zoveel leuker én makkelijker vol te houden als je een partner-in-crime hebt 😉

Stop met al die etentjes en beweeg

Een ontbijtje hier en een dinner daar? Alles lijkt om eten te draaien. Is het niet leuker met je gezin een wandeling of fietstocht te maken in plaats van alweer een etentje? JA!

Meer energie nodig voor al die beweging?

Neem een kijkje naar onze supplementen Maca500+ en Coenzym Q100 .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *