Herfst- en winterkwaaltjes aanpakken

Herfst- en winterkwaaltjes

De dagen zijn korter, de temperatuur kouder en het zonlicht is schaarser: de winter komt eraan. De maanden oktober tot december brengen vaak herfst- en winterkwaaltjes met zich mee waar weinigen van ons aan ontsnappen. Neem je voorzorgen en zorg ervoor dat deze vervelende kwaaltjes geen kans krijgen! 

Droge lippen, handen en voeten verzorgen

Iedereen heeft er wel eens last van tijdens de herfst- of winterperiode: droge lippen. De meeste lippenbalsems bevatten vaseline, wat de lippen beschermt tegen het koude weer MAAR helemaal niets doet om ze te voeden of verzorgen. Onze egyptian magic crème bevat o.a. olijfolie, bijenwas, propolis, honing, …  die gesprongen lippen op een gezonde, natuurlijke manier verzacht en herstelt.

Ook onze handen kunnen afzien van het herfstweer. De hand- en bodycrème verzorgt droge handen op een diervriendelijke én milieuvriendelijke manier. Een van de hoofdbestanddelen van deze crème is calendula (goudsbloem) en is één van de meest heilzame planten voor de huid. Niet enkel te gebruiken voor de handen maar ideaal om de huid van ons hele lichaam zacht, gaaf en mooi te houden.

Sommigen van ons hebben dan weer last van andere typisch herfst- en winterkwaaltjes: koude voeten ofwel wintervoeten. Koude voeten kunnen erg vervelend zijn en zorgen voor een onaangenaam. In andere seizoenen kan je daar ook last van hebben, maar in de winter worden de symptomen vaak erger omwille van de koude temperatuur en de vochtigheid. 

De belangrijkste oorzaak van koude voeten is een verminderde bloedcirculatie. Verzorg en masseer je voeten met een diep inwerkende voetencrème voor een warmer en aangenamer gevoel in de voeten. Denk eventueel ook aan een supplement of andere middeltjes om je bloedcirculatie te verbeteren ( je voeten voldoende bewegen, voetmassage … ).

Verhoog je weerstand met vitamine D

Herfst- en winterkwaaltjes aanpakken door preventief supplementen te nemen. Typisch voor de winter is dat er minder zonlicht is: daardoor neem je een pak minder vitamine D op. Daarom kan het erg nuttig zijn om dat gebrek aan zonlicht te compenseren met een vitamine D supplement. Het tekort aanpakken zal er ook voor zorgen dat je weerstand een stuk sterker is. Lees er meer over in het blogberichtje ” Nood aan vitamine D? “

Tip: Je hoofd en nek zijn volgens de Chinese geneeskunde erg gevoelig voor het koude weer. In de herfst- en winterperiode is een korte blootstelling aan de koude wind voldoende om je weerstand te breken, met een verkoudheid of griep als gevolg. Het is goed om hoofd en nek dus zoveel mogelijk met een sjaal of muts te beschermen.

Dit waren enkele tips om herfst- en winterkwaaltjes geen kans te geven. Heb jij nog tips? Deel ze gerust en reageer op dit blogberichtje.

 • Egyptian magic crème nutri-bel
  Egyptian Magic crème (59ml)
  35,00
 • Handcrème en bodycrème
  Hand & bodycrème (110ml)
  20,00
 • Vitamineril Nutri-Bel supplement
  Vitamineril (90tabl)
  28,00
 • Vit-D300+ liquid Nutri-Bel supplement
  Vit-D300+ liquid
  34,00

De informatie op onze blog is louter informatief. Onze tips of adviezen die we in de blogartikels meegeven, vervangen in géén geval het advies van een arts of apotheker. Raadpleeg bij klachten of ziekte steeds uw behandelende gezondheidstherapeut/ arts of apotheker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat onze klanten zeggen
475 beoordelingen
× Gratis advies nodig?