Heb je last van een droge huid? Ontdek onze tips!

last van een droge huid

Onze huid reageert op de weersomstandigheden, vooral ons gezicht en onze handen zijn het meest kwetsbaar. De huid krijgt sowieso heel wat te verduren in de winter; van de koude buitenlucht naar de verwarming binnenshuis, weinig zonlicht,… Wist je dat het koude weer kan zorgen voor uitdroging van de huid? 

Last van een droge huid? Lees al onze tips om een droge huid tegen te gaan

Uitdroging is voor ons allemaal een gevaar, omdat door de kou de bloedvaten samentrekken en de bloedsomloop verstoord raakt. Het negatief gevolg daarvan is dat de talgproductie daalt en de huid sneller uitdroogt. Het is dus belangrijk om je huid extra in de watten te leggen deze tijd van het jaar. Lees onderstaande tips en zorg ervoor dat je een stralende huid hebt tegen de feestdagen 😉 

1. Kies voor natuurlijke verzorgingsproducten

Agressieve en chemische reinigingsproducten kunnen je huid ontzettend uitdrogen. Gebruik dus liever natuurlijke producten en oliën om je lichaam te verzorgen.

2.  Last van een droge huid? Neem een korte en koude douche

Water, en vooral warm water, droogt je huid uit. Douche dus eens wat korter en wat minder warm en draag zo beter zorg voor je huid. Als je dan toch opteert voor een badje te nemen, voeg dan wat essentiële olie aan het water toe. Elke olie heeft zo zijn effect bijvoorbeeld lavendel om heerlijk te ontspannen.

3.  Lipverzorging

De huid van je lippen is heel dun en is ook erg gevoelig. Je lippen verdienen zeker wat extra aandacht in de winterperiode. Ze hydrateren met een natuurlijke lippenbalsem en af en toe de lippen scrubben kan wonderen doen.

4. De huid hydrateren met water

Drink je liever warme drankjes in de winter? Dat kan, maar iedere dag voldoende water drinken doet je huid goed. Wissel dus je kopje thee/ koffie eens in voor een glas water om zo je huid beter te voeden. Geef je water wat smaak met een lekker fruitje erin, dat helpt om meer water te leren drinken. Altijd een flesje in de auto hebben, is ook een goeie tip om meer water te drinken op een dag. Last van een droge huid? Drink dus voldoende!

5. Bewegen is belangrijk

Regelmatig een frisse neus halen en zorgen voor wat beweging, verbetert je bloedsomloop. Het voordeel hiervan? Het geeft je gezicht een stralende teint!

6. Scrubben, scrubben, scrubben, …

Scrub je lichaam 1x per week en zorg voor een goede hydratatie erna. Waarom scrubben belangrijk is? Zo verwijder je dode huidcellen en zorg je ervoor dat je lichaam zacht en glad zal aanvoelen.

7. Huidolie om de huid te voeden

Last van een droge huid? Masseer gevoelige of beschadigde zones met huidolie voor je gaat slapen.

De informatie op onze blog is louter informatief. Onze tips of adviezen die we in de blogartikels meegeven, vervangen in géén geval het advies van een arts of apotheker. Raadpleeg bij klachten of ziekte steeds uw behandelende gezondheidstherapeut/ arts of apotheker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat onze klanten zeggen
475 beoordelingen
× Gratis advies nodig?