Een gezonde lever = een goed humeur!

ontgifting van schadelijke stoffen

Ons lichaam is continu bezig met de ontgifting van schadelijke stoffen. Deze gifstoffen kunnen in het lichaam ontstaan en zijn vaak het resultaat van een slechte darmflora en een verhoogde darmpermeabiliteit. Ook van buitenaf wordt het lichaam belast met gifstoffen door o.a. milieuvervuiling, pesticiden, … die we binnenkrijgen via de lucht, het voedsel en het drinkwater.

Wat zijn de functies van de lever?

Ons lichaam gaat de schadelijke stoffen zo snel mogelijk proberen vernietigen en daar spelen een paar organen een belangrijke rol. Onze lever is het meest essentiële orgaan voor de detoxificatie.

Zoals reeds gezegd, onze lever is elke dag druk in de weer om ons lichaam te reinigen van alle schadelijke stoffen. Hoe gezonder je eet, hoe makkelijker dat is. Vandaag de dag en met het onevenwichtige voedingspatroon van de meeste mensen is dat een hele opgave. Je lever heeft daarnaast nog andere functies; het reinigen van je bloed, het omzetten van hormonen, vitamines en voedingsstoffen opnemen,… .

Tot slot werkt de lever samen met je huid om afvalstoffen af te scheiden die moeilijker afbreekbaar zijn, m.a.w. een goede werking van je lever is noodzakelijk voor een mooie huid. Zoals je kon lezen is de ontgifting van schadelijke stoffen in je lichaam belangrijk voor tal van factoren.

Klachten bij leverproblemen

  • Duizeligheid, hoofdpijn, migraine, (chronische) vermoeidheid
  • Jeuk, eczeem en acne
  • Misselijkheid, winderigheid, obstipatie
  • Allergieën en overgevoeligheden

Ondersteun je lever met supplementen

Chryskarr

Bevat onder andere glutathion, kurkuma en mariadistel. Ter bescherming van de leverfunctie is dit het ideale supplement. Mariadistel bevat silymarin en dit beschermt én herstelt de leverfunctie. L-glutathion vangt vrije radicalen weg en is onderdeel van het antioxidantenenzym glutathionperoxidase. Het ontgift afvalstoffen en lichaamsvreemde stoffen zoals medicijnen, zware metalen en maakt ze geschikt voor afvoer via gal of urine.

Curcumaxan

De curcumaplant worden lever-beschermende en gal-afscheidende eigenschappen toegemeten. Curcumine is het actieve bestanddeel en dit heeft sterke anti-oxidatieve eigenschappen.

Detoxforte

Detoxforte+ kan de immuniteit en de ontgiftingsprocessen ondersteunen. Bevat ook glutathion en deze is een krachtige antioxidant die ook talrijk voorkomt in elke gezonde lichaamscel. Onderzoek toont een sterke glutathiondepletie bij talrijke stresssituaties. Glutathion speelt een heel belangrijke rol in de detoxificatieprocessen, maar is ook van belang voor de algemene immuniteit.

Een goed humeur door een gezonde lever

Je lever staat in voor de verwijdering van schadelijke stoffen uit je lichaam. Ook emotionele gifstoffen die bijvoorbeeld door stress ontstaan. Wanneer je lever niet goed werkt, kan hij zijn verschillende taken niet goed uitvoeren. Wat is het gevolg? Je hebt minder energie én je humeur zit op een laag pitje. Bye bye slecht humeur, hallo gezonde lever!

De informatie op onze blog is louter informatief. Onze tips of adviezen die we in de blogartikels meegeven, vervangen in géén geval het advies van een arts of apotheker. Raadpleeg bij klachten of ziekte steeds uw behandelende gezondheidstherapeut/ arts of apotheker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat onze klanten zeggen
468 beoordelingen
× Gratis advies nodig?