Slechts enkele calorieën minder per dag hebben vele positieve gezondheidsvoordelen

Verminder kans op metabole ziekten

Als u ongeveer 300 calorieën per dag minder eet (= 6 Oreo koekjes), kan dat het risico op diabetes en hartziekten verminderen. Dat suggereert nieuw onderzoek*.

Wat is het effect op je lichaam als je 300 calorieën per dag minder eet?

In de studie werd vooropgesteld dat meer dan 200 volwassenen, jonger dan 50 met een gezond gewicht, hun calorie-inname met twee jaar moesten verminderen met 25%. De gemiddelde caloriebeperking in de groep was ongeveer 12% (= 300 calorieën per dag). Daardoor verloren ze 10% van hun totale gewicht, waarvan 71% vet was.

De vele positieve gezondheidsvoordelen van: minder calorieën eten

Naast het gewichtsverlies, wat zijn de andere voordelen aan 300 calorieën minder per dag eten? Er werden verbeteringen waargenomen in de al goede niveaus van cholesterol, bloeddruk, bloedsuikerspiegel en andere markers van risico’s voor metabole ziekten. De proefpersonen hadden ook lagere niveaus van een biomarker voor chronische ontstekingen, die is gekoppeld aan hartziekten of mentale achteruitgang.

Er is iets met calorie-restrictie, een mechanisme dat we nog niet begrijpen dat resulteert in deze verbeteringen,” zei studie auteur Dr. William Kraus, een cardioloog en professor in de geneeskunde aan de Duke University School of Medicine in Durham, N.C. “We hebben bloed-, spier- en andere monsters verzameld van deze proefpersonen en zullen blijven onderzoeken wat dit metabolische signaal zou kunnen zijn,” voegde hij eraan toe in een persbericht van Duke.

“De bevindingen laten zien dat zelfs een kleine wijziging de last van diabetes en hart- en vaatziekten die we in dit land hebben, kan verminderen“, zei Kraus. “Mensen kunnen dit redelijk gemakkelijk doen door simpelweg hun kleine indiscreties hier en daar te bekijken, of misschien de hoeveelheid ervan te verminderen, zoals niet snacken na het eten,” stelde hij voor.

*De studie, gepubliceerd op 11 juli in het tijdschrift The Lancet Diabetes & Endocrinology, maakt deel uit van een lopend project met de Amerikaanse National Institutes of Health. Bron: https://www.webmd.com  

De informatie op onze blog is louter informatief. Onze tips of adviezen die we in de blogartikels meegeven, vervangen in géén geval het advies van een arts of apotheker. Raadpleeg bij klachten of ziekte steeds uw behandelende gezondheidstherapeut/ arts of apotheker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat onze klanten zeggen
469 beoordelingen
× Gratis advies nodig?