Alles wat je moet weten over huidaandoeningen.

allergieën en huidaandoeningen

Voeding kan een grote rol spelen wat betreft allergieën en huidaandoeningen. Veel huidklachten worden erger door een tekort aan belangrijke antioxidanten en te veel vrije radicalen in je lichaam.

Wat zijn vrije radicalen?

Vrije radicalen zijn zuurstof moleculen die “slecht geworden zijn” en je lichaam op velen manieren kunnen aantasten. Ze hebben een invloed op je weefsel en zelfs je huid! Gelukkig hebben we antioxidanten om dat proces tegen te gaan zodat het nooit zover komt. Let op: niet alle vrije radicalen zijn slecht voor je!

In een gecontroleerde hoeveelheid helpen ze om bacteriën en virussen tegen te gaan. Wanneer je lichaam niet voldoende antioxidanten heeft, kunnen de vrije radicalen steeds verder groeien en schade aanrichten. Er voor zorgen dat het nooit zo ver komt, is niet alleen belangrijk voor een sterkere huid maar voor je algemene gezondheid.

Nu zijn er veel manieren om er voor te zorgen dat je voldoende antioxidanten binnen krijgt. De juiste hoeveelheid kan zelfs ervoor zorgen dat je minder last zult hebben van eczeem uitbarstingen. Antioxidanten vind je terug in vitamine A, C, E en selenium. Uiteraard kan je deze ook halen uit de voeding, maar voor mensen met acute problemen is dit vaak niet voldoende.

Herstel de huid met vitamine E

Vitamine E zal je vaak terugvinden als ingrediënt bij verschillende huidaandoening-zalven. Het is namelijk bewezen dat vitamine E de huid helpt herstellen. Dit is perfect het effect waar je naar op zoek gaat als je een huiduitbarsting hebt gekregen en de huid moet herstellen. Naast de werking op de huid ondersteunt vitamine E ook andere zaken.

Weg met rode vlekjes dankzij vitamine A

Vitamine A is een super vitamine tegen rode vlekken, puistjes,… . Daarnaast helpt vitamine A bij het versnellen van de productie van huidcellen. Dit kan ook zeer belangrijk zijn wanneer je veel huidschilfers hebt. Tevens is vitamine A belangrijk voor je gezichtsvermogen. Wortels bevatten veel vitamine A, dus neem er enkele mee in je lunchbox morgen 😉

Deze vitamine is terug te vinden in Betacaroteen.

Een betere verwerking van antioxidanten door het mineraal selenium

Selenium heeft een ontgiftende werking om zo huidaandoeningen tegen te gaan. Dat is heel belangrijk bij teveel vrije radicalen in het lichaam. Selenium zal het herstel bij huiduitslag ook versnellen. Daarbij bevorderd selenium de werking van de talgklieren. Wist je dat een tekort aan selenium zich kan uiten in een verzwakt immuunsysteem?

Selenium is terug te vinden in Seleenium.

Teunisbloemolie doet wonderen bij eczeem

Teunisbloemolie bevat grote hoeveelheden van Omega-6-vetzuren en mensen met huidaandoeningen hebben hier vaak een tekort aan.

Teunisbloemolie is terug te vinden in Onagraceum.

De perfecte crème voor de droge huid

Op zoek naar een crème die werkt op een droge, schrale huid? Last van allergieën en huidaandoeningen? Zoek niet verder want de Egyptian Magic crème is de perfecte crème voor jou. Dit product bevat enkel natuurlijke ingrediënten: olijfolie (antioxidanten), bijenwas (tegen jeuk en irritatie) en konginnegelei en propolis extract (ontstekingsremmend).

Je kan kiezen uit twee formaten: Egyptian magic crème 59ml of Egyptian magic crème 118ml.

Tip: niet te lang douchen of in bad

Ga niet te lang onder de douche staan of in bad want huiduitslag wordt erger door een droge huid. Onze huid heeft van nature een verzorgende, beschermende olie in zich. Wanneer je doucht, verwijder je deze olie. Ga daarom, als je last hebt van huidaandoeningen, nooit langer dan tien minuten douchen of in bad.

Allergieën en huidaandoeningen zijn dus zeker aan te pakken met natuurlijke producten. Heb jij nog meer tips? Deel ze gerust hieronder met ons!

De informatie op onze blog is louter informatief. Onze tips of adviezen die we in de blogartikels meegeven, vervangen in géén geval het advies van een arts of apotheker. Raadpleeg bij klachten of ziekte steeds uw behandelende gezondheidstherapeut/ arts of apotheker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat onze klanten zeggen
469 beoordelingen
× Gratis advies nodig?