5 stappenplan voor een mooie huid

een mooie huid in 5 stappen

Ben je klaar om de meest stralende huid te hebben van jouw omgeving? Een egale en mooie huid is makkelijker te bekomen dan je denkt. In deze blogpost geef ik jou vijf eenvoudige en effectieve stappen om jou te helpen naar een mooie huid.

Stap 1: reinigen van de huid

Een goede reiniging van de huid is essentieel in een goede skincare routine. Het grondig reinigen van de huid zorgt er ook voor dat wanneer we hydraterende of herstellende crèmes gebruiken, de werkzame ingrediënten beter worden opgenomen.

Ontschmink en reinig je ogen + huid dagelijks zowel ’s ochtends als ’s avonds. Hierbij neem je het vuil van buitenaf weg en verwijder je alle make-up, talg- en zweetrestjes.

Onze aanbeveling: reinigingslotion, gezichtswasgel of reinigingsmelk

Stap 2: kalmeren van de huid

Na het reinigen is het belangrijk om de PH-waarde van de huid te neutraliseren. Een goede toner zal de huid verzorgen, verfrissen én werkt tevens ook kalmerend voor de huid. In de eerste plaats kan een toner helpen bij het verwijderen van extra olie en vuil dat na het reinigen op jouw huid is achtergebleven. Daarnaast zal een goede toner antioxiderende eigenschappen bevatten die helpen om de huidcellen te versterken en huidweefsels te regenereren.

Onze aanbeveling: bio-rozenwater

Stap 3: je huid hydrateren

Niet alleen tijdens de wintermaanden, maar ook na teveel blootstelling aan de zon, is hydrateren van je huid heel belangrijk.

Dankzij je toner zal een serum en crème beter inwerken. Een serum hydrateert je huid én gaat huidveroudering tegen. Na het serum breng je rond de gevoelige huid van je ogen een oogcrème aan. Tot slot smeer je een crème om de natuurlijke vetlaag te verzorgen.

Onze aanbeveling: gezichtsserum, oogcrème, dagcrème, nachtcrème of anti-rimpelcrème

Stap 4: je volledige lichaam beschermen

Je gezicht hydrateren en verzorgen is stap 1. Maar vergeet je nek, decolleté en de rest van je lichaam niet. Waarom? Om de huid zacht en soepel te houden + vertraging van de huid tegen te gaan.

Onze aanbeveling: huidolie, hand & bodycrème of bodymelk

Stap 5: scrubben niet vergeten!

Voor het dieper reinigen van de huid is het aanbevolen je huid te scrubben, niet meer dan 1x in de week. Ideaal om te doen onder de douche.

Onze aanbeveling: scrub- en kleimasker

Een mooie huid, sterke nagels, gezonde haren en glinsterende ogen… dat willen we allemaal. Het geheim? Wel, of je het nu gelooft of niet… échte schoonheid begint en zit vanbinnen! Je huid onthult meer over je levensstijl dan je denkt: te weinig slaap, stress, ongezond eten, enzovoort. Het zal allemaal een negatief effect hebben op jouw huid.

Geef jouw de huid dus de juiste voeding aangevuld met vitamines of supplementen naargelang jouw noden.

De informatie op onze blog is louter informatief. Onze tips of adviezen die we in de
blogartikels meegeven, vervangen in géén geval het advies van een arts of apotheker.
Raadpleeg bij klachten of ziekte steeds uw behandelende gezondheidstherapeut/ arts of
apotheker.*

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat onze klanten zeggen
468 beoordelingen
× Gratis advies nodig?