Waarom kiezen voor natuurlijke shampoos?

Een natuurlijke shampoo gebruiken

Kies de juiste shampoo

Het vinden van de juiste shampoo voor je haar kan moeilijk zijn. Het is niet alleen een kwestie van wat het lekkerst ruikt. Of zelfs wat het haar het meest effectief reinigt! Als je bijvoorbeeld vet haar hebt, heb je een shampoo nodig die deze olie onder controle houdt. Op die manier ziet je haar er altijd levendig uit. Als je fijn haar hebt, heb je misschien een shampoo nodig die volume toevoegt.

Bovendien moet je weten welke ingrediënten de shampoo bevat. Veel formules bevatten agressieve chemicaliën die je haar van zijn natuurlijke beschermende oliën kunnen ontdoen. Daardoor kan het er droog en dof uitzien. Natuurlijke shampoos bieden echter verschillende voordelen die niet alleen goed zijn voor je haar, maar ook voor het milieu. Wat zijn de voordelen van overschakelen op natuurlijke shampoo?

Natuurlijke ingrediënten in shampoos

In plaats van chemicaliën gebruiken natuurlijke shampoos plantenextracten, etherische oliën en andere natuurlijke ingrediënten om het haar schoon te maken en alles te verbeteren, van glans tot dikte. Dit is niet alleen zachter voor je haar, het is ook gunstig voor je lichaam en je gezondheid, omdat je de chemicaliën die je in gewone shampoos aantreft niet opneemt.

Hoewel je misschien denkt dat shampoo alleen je haar beïnvloedt, kunnen de ingrediënten ervan via de poriën in de huid worden opgenomen, wat betekent dat je deze ingrediënten ook in je lichaam aanbrengt. Sommige van deze chemicaliën kunnen huidirritatie veroorzaken. Bovendien kan een gewone shampoo je hoofdhuid en haar zelfs beschadigen, doordat het de haarzakjes verkleint, de olieklieren beschadigt of je hoofdhuid droog maakt. Al deze dingen kunnen na verloop van tijd mogelijk tot haaruitval leiden.

Voordelen van natuurlijke shampoos?

Er zijn een paar andere voordelen aan natuurlijke shampoos, waaronder het feit dat ze beter zijn voor het milieu omdat ze biologisch afbreekbaar zijn en ze geen chemicaliën en synthetische ingrediënten bevatten die de planeet kunnen beschadigen.

Ze werken ook minder snel als allergenen of irriterende stoffen, waardoor ze ideaal zijn voor een breed scala aan huid- en haartypes, maar ook voor mensen die gevoelig zijn voor chemicaliën.

De juiste shampoo en verzorging

Prachtig haar begint met een goede basis: was je haar met de juiste shampoo. Daarom hebben we in ons assortiment twee type shampoos; een shampoo voor droog haar en een shampoo voor normaal haar.

Een conditioner of crèmespoeling zorgt ervoor dat je haar extra gehydrateerd wordt en daardoor makkelijk doorkambaar is. Wil je je haar eens extra verwennen? Kies dan voor een natuurlijk en voedend haarmasker. Dit laat je dan enkele minuutjes inwerken en na het uitspoelen zal je het verschil meteen merken.

Verder kan ook Kokosolie wonderen doen voor het haar. Kokosolie is enorm goed voor mensen die last hebben van droog haar. De olie dringt diep door in het haar en zal het voeden en verzorgen. Hierdoor wordt je haar veel dikker en sterker.

Onze producten voor de verzorging van het haar zijn allemaal 100% natuurlijk. Dit wil zeggen parabenenvrij, sulfatenvrij en dus niet schadelijk voor het haar of hoofdhuid. Door een goede haarverzorging en natuurlijke haarverzorgingsproducten zal je haar er gezond en glanzend uitzien. Natuurlijk mooi en glanzend haar is dus makkelijker te bekomen dan je denkt. 

De informatie op onze blog is louter informatief. Onze tips of adviezen die we in de blogartikels meegeven, vervangen in géén geval het advies van een arts of apotheker. Raadpleeg bij klachten of ziekte steeds uw behandelende gezondheidstherapeut/ arts of apotheker.*

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat onze klanten zeggen
475 beoordelingen
× Gratis advies nodig?