Een natuurlijk gezichtsmasker

Natuurlijk gezichtsmasker

Meer dan ooit is het belangrijk dat we onszelf een beetje me-time gunnen. Dat kan met een goed boek, een leuke film of een wandeling door het bos. Nog een originele activiteit is het maken van gezichtsmaskers. Maak er een gezellig momentje van met je kinderen of partner.

Gezichtsmaskers zelf thuis maken

Het is helemaal niet moeilijk. Zonder het te beseffen heb je allerlei ingrediënten in huis die je kan gebruiken om gezichtsmaskertjes mee te maken.

1. Honing-havermout gezichtsscrub

We beginnen onze lijst met een honing-havermout gezichtsscrub. De havermout is een zachte manier om dode huidcellen te verwijderen, terwijl de honing de huid bedekt en beschermt. Citroen dient als een natuurlijk “samentrekkend” middel die zal zorgen voor een versteviging van de huid.

Recept voor 1 masker

  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel fijngemalen amandelen
  • 2 eetlepels droge, rauwe haver
  • Een scheutje citroen

Meng alle ingrediënten in een kom. Masseer in cirkelvormige bewegingen op het gezicht. Afspoelen met warm water na 15 minuten.

2. Gezichtsmasker voor de droge huid

Honing en avocado zijn de perfecte combinatie van hydraterende ingrediënten voor een droge huid. Fijn gemalen amandelen exfoliëren, m.a.w. het verwijderen van de dode huidcellen op je huid en vervangen door een frisse huid. Als je nog meer vocht-inbrengende voordelen wilt toevoegen, voeg dan een eetlepel jojoba olie of amandelolie toe aan het recept.

Recept voor 1 masker

  • 2 eetlepels honing (of 1 eetlepel honing en 1 eetlepel olie zoals jojoba of amandel)
  • 1/4 gepureerde avocado
  • 2 eetlepels fijngemalen amandelnoten

Voeg de honing en een beetje avocado toe aan een kleine kom en pureer ze samen. Roer de gemalen amandelen erdoor. Verspreid over het gezicht en de hals en spoel na 15-20 minuten met warm water.

3. Komkommer gezichtsmasker

Je weet wellicht al dat het goed is om schijfjes komkommer over je ogen te leggen om wallen te verminderen. Maar komkommers kunnen meer dan dat. Ze kalmeren van nature de geïrriteerde of ontstoken huid – soms zelfs zonnebrand – en omdat ze praktisch allemaal uit water bestaan, zorgen ze voor veel hydratatie. Dat is de reden waarom komkommer in veel huidverzorgingsproducten voorkomt!

Recept voor 1 masker

  • 1/2 komkommer
  • 2 eetlepels aloë vera gel of olie ( ook perfect te vervangen door jojoba – of amandelolie)
  • 2 eetlepels natuuryoghurt

Meng alle ingrediënten in een kom. Breng het gelijkmatig aan op het gezicht. Afspoelen met lauw water na ongeveer 10 minuten. Als je een eerder vette huid hebt, laat dan de olie achterwege en vervang het door 2 eetlepels honing.

4. Maskertjes in het Nutri-Bel gamma

Een scrub- en kleimasker: Een ideaal, gecombineerd en natuurzuiver masker dat tweeledig te gebruiken is, namelijk als peeling en/of als zuiverend masker. De scrub verwijdert dode huidcellen.

De huid wordt weer glad en zacht. De klei in dit masker sluit de huid af van de lucht zodat in de binnenzijde van de huid een betere doorbloeding ontstaat.

Vet en vuil in de poriën van de huid worden geabsorbeerd. De huid wordt diep gereinigd en de huidflora wordt hersteld. 

Facelifting masker: Deze bijzondere crème is speciaal ontwikkeld voor de vermoeide, droge en schrale, vochtarme en ouder wordende huid. Deze crème geeft de huid nieuwe kracht door de specifieke huid voedende oliën en kruiden.

Als opknapkuur veroorzaakt dit masker in korte tijd een grote vitaliteit en veerkracht. De huid ondergaat opmerkelijke verjongingskuur, met als resultaat een heerlijk frisse en zachte huid. 

Ken jij zelf nog leuke recepten om een natuurlijk gezichtsmasker thuis te maken? Deel gerust en reageer op de blog.

*De informatie op onze blog is louter informatief. Onze tips of adviezen die we in de blogartikels meegeven, vervangen in géén geval het advies van een arts of apotheker. Raadpleeg bij klachten of ziekte steeds uw behandelende gezondheidstherapeut/ arts of apotheker.*

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat onze klanten zeggen
479 beoordelingen
× Gratis advies nodig?